17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Gandia programa actes tot el mes de març al voltant del Dia de la Dona

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de Gandia, Lorena Milvaques, acompanyada de la cap tècnica i l’Agent d’Igualtat del departament, Roser Pérez i Esther Vidal, respectivament, han presentat les activitats programades per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, enguany sota el lema: “La revolució serà feminista o no serà”.

L’extensa programació, per a tots els públics i edats, es va iniciar ja el 16 de febrer passat i finalitza el 31 de març, coincidint amb la XII Edició de la Cursa de la Dona de Gandia: exposicions, cinema, tallers, presentacions de llibre, homenatges, taules redones, teatre, art urbà, etc…

“Hem preparat aquesta extensa programació amb molta il·lusió des del departament d’Igualtat, amb la col·laboració de les entitats que formen part del Consell Municipal de la Dona i altres col·lectius feministes de la ciutat. Enguany també hi ha una activitat proposada i protagonitzada pel Consell de la Infància, de recent creació. I és que volem traure al carrer la visibilitat i la lluita per la igualtat real entre homes i dones. Involucrar-hi tota la societat”, ha explicat Milvaques, qui ha anunciat que, a l’igual que l’any passat, el 8 de març no hi haurà cap activitat oficial programada. “Perquè ens sumem de nou a la Vaga internacional de dones. L’equip del nostre departament, format per dones en la seua totalitat, no hi treballarà eixe dia. També he traslladat la petició a la resta de treballadores de l’administració local. Volem demostrar que sense nosaltres el món s’atura, no hi ha revolució. Necessitem també el suport dels homes, perquè la lluita és de totes i tots. I els animem a participar de les activitats que a Gandia ha programat la Xarxa Feminista de la Safor i altres entitats eixe dia”

Programa d’actes

21 de febrer

Taller “Treballem el feminisme dins de les associacions”. Impartit per Punt Fúcsia. Lloc: Centre Associatiu Joan Climent. Hora: 19.00 h. Organitza: Departament de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania.

22, 26 i 27 febrer

Tallers formatius “La solitud en les persones”. Tallers dirigits a les associacions de dones de barri impartits per la psicòloga Alicia Faus. Hora: 17.30 h. Lloc: dia 22 al Centre Social del Raval, dia 26 al Centre Social Marcel·lí Pérez del Grau, dia 27 al Centre Social de Benipeixcar. 

Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

1 de març

Llibres que curen ferides. Presentació del llibre Autoayuda, anda, de Diana San Luis Castelló i del llibre A veces es, solo a veces, de Lorena Franco Jordà. Lloc: Casa de la Marquesa, Sala A. Hora: 19.30 h. Organitza: Associació Rosa dels Vents. Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

2 de març

Taula Redona “Mitjans de comunicació: ajuda o obstacle cap a la igualtat?”. Amb periodistes professionals conegudes i reconegudes: Eva Máñez, Remei Castelló, Carolina Salvador i Victòria Maso. Lloc: Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa. Hora: 11.00 h. Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

5 de març

Cine Pot: Bienvenida a Montparnasse. Lloc: Teatre Serrano, Sala B. Hora: 19.00 h i 22.30 h (dues sessions). Preu: 4 €, Reduït: 3 €. Venda anticipada: Casa de la Marquesa i en Instanticket. 

Organitza: Àrea de Cultura. Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

6 de març

Curtmetratges per la Igualtat. L’associació per la Coeducació ha recopilat, en un DVD, diferents experiències i materials coeducatius. Lloc: Saló d’Actes de la Mancomunitat de la Safor (av. República Argentina, 28). Hora: 17.00 h. Organitzen: Les agents d’igualtat de Gandia i de la Mancomunitat de la Safor.

7 de març

Visita al Mural Dones en Lluita per la Igualtat. Mural sobre rostres de dones destacables a la societat per la seua lluita en pro de la Igualtat, pintat per l’artista Toni Espinar. Lloc: Paret lateral de l’IES Ausiàs March. Hora: 12.00 h. Organitzen: Àrea de Gestió Responsable del Territori i Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

7 de març

Inauguració Exposició “Punto y seguido. La trata no es el final” per demostrar la situació de les víctimes de tràfic de dones i denunciar la indiferència social. Lloc: Palau Ducal dels Borja. Hora: 19.00 h. Organitzen: Villa Teresita, SJM, Fundación Amaranta, Caritas, Delegación Migraciones Cátedra Scholas UCV.

7 de març

Homenatge a 3 dones significatives de Gandia: Rosa Genís (fundadora de l’Associació de Malalts d’Alzheimer), Miriam Pérez (mestressa i activista social), Carmen Teresa (religiosa d’Abat Solà vinculada a la defensa dels interessos socials).  Lloc: Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa. 

Hora: 19.30 h. Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

8 de març     Dia Internacional de la Dona. Vaga internacional de dones.

9 de març

Visita teatralitzada: Les dones Borja i el ducat de Gandia. Lloc: Palau Ducal dels Borja. Hora: 18.00 h i 19.30 h (dues sessions). Preu: 5€ (Reserves: 96 287 14 65 / visites@palauducal.com). 

Organitza: Palau Ducal dels Borja.

9 de març

Mural col·lectiu per la Igualtat – Consell de la Infància. Lloc: Plaça del Tirant. Hora: 17.00 h. Organitza: Consell de la Infància de Gandia.

10 de març

PIM PAM. Espectacle familiar. Mamen Bautista i Silvia Martí. Hora: 11.00 h. Lloc: Teatre Serrano. 

LAS LIBELU. Tres dones que comparteixen escenari. Mamen Bautista, La Cris i Rosana Nácher. Hora: 12.30 h. Lloc: Teatre Serrano. Organitza: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

12 de març

Cine Pot: Jaulas. Lloc: Teatre Serrano, Sala B. Hora: 19.00 h i 22.30 h (dues sessions). Preu: 4 €, Reduït: 3 €. Venda anticipada: Casa de la Marquesa i en Instanticket Organitza: Àrea de Cultura. 

Col·labora: Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

14 de març

Presentació de l’Informe “Visibilizar lo invisible. Mujeres migradas y empleo del hogar” realitzat pel Servei Jesuïta a Migrants . Lloc: Saló de Corones del Palau Ducal. Hora: 19.00 h. 

Organitza: Palau Ducal dels Borja.

Festes de Falles  

Punt Violeta. Amb la col·laboració del Consell de Joves de Gandia.

31 de març

XII Edició de la Cursa de la Dona de Gandia. La recaptació solidària es destinarà a un projecte social  de sensibilització i prevenció de la violència de gènere dirigit a l’alumnat de 4t de primària de Gandia. Lloc: avinguda de les Esclaves. Hora: 11.00 h. Organitza: Club Atletisme Safor – Delikia.

El díptic està dissenyat per Cristina Jordà. La portada recorda la gran concentració que es va realitzar l’any passat, durant la vaga feminista, a la plaça Major.

Articles relacionats