20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

GANDIA PREVEU LLIURAR ELS HABITATGES SOCIALS DE SIMANCAS AL SETEMBRE DESPRES DE SET ANYS D’OBRES

El regidor de Responsabilitat Social i president de la Junta de Districte de Plaça El•líptica-República Argentina de Gandia, Nahuel González, i el coordinador General d’Urbanisme i Habitatge, Vicent Mascarell, han visitat, juntament amb la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat, Rebeca Torró, l’estat de les obres del complex Simancas. Prèviament han mantingut una reunió de treball a l’Ajuntament de Gandia.

Mascarell ha qualificatde “gran treball” el que s’ha hagut de dur a terme durant aquesta legislatura per a impulsar de nou aquest projecte, després de 7 anys d’iniciar-se, però que fins a aquest últim curs polític no ha tingut l’impuls necessari per finalitzar, aputa Mascarell. “Aquesta visita al nou barri té com a objectiu interessar-se i veure com està tractant-se una de les principals inversions en matèria d’habitatge que aborda la Generalitat a la nostra ciutat i també sumar esforços. Fa uns mesos es va signar un conveni que plantejava desbloquejar el projecte de Simancas, amb la rehabilitació integral d’un dels barris més degradats de la nostra ciutat i un projecte estrela en matèria de l’habitatge. No sols es persegueix rehabilitar una zona, sinó també generar una oferta d’habitatge a gent amb pocs recursos o a persones joves o famílies monoparentals amb la necessitat d’independitzar-se”.
Per la seua part, Rebeca Torró ha mostrat l’entusiasme que sent en formar part d’aquest projecte i ha volgut remarcar la col•laboració entre el Ministeri, la Generalitat, l’Ajuntament de Gandia i la part privada que és la que fa possible l’eixida endavant del barri de Simancas. La directora general d’Habitatge ha fet menció de la inversió de 7 milions d’euros que fan possible que aquest projecte es duga a terme. De fet, “en breu la consellera estarà ací per tal que ella i l’alcaldessa signen el conveni definitiu que transferirà els diners que permetran concloure aquesta actuació. La signatura d’aquest conveni és la que avala per a poder lliurar habitatges, concloure les obres i finalitzar l’actuació. La previsió és que es puga realitzar tot açò a setembre. Ha sigut una tasca importantíssima”.
Mascarell ha informat de l’estat actual de les obres, amb el 95% dels habitatges finalitzats, la urbanització de l’entorn en procés i els baixos a punt de concloure’s.
Finalment, González ha recordat que per al barri l’obra de Simancas és primordial i, com a tal, cal acabar-la i lliurar-la quan més prompte millor als propietaris, primer, però també al districte “que necessita una plaça oberta com eixa, que és un espai molt bonic que pretén dinamitzar el barri també amb un centre d’associacions, ubicat als baixos, que farà que permetrà tindre unes instal•lacions adequades per poder albergar la gent”. També considera important poder comptar amb habitatges de protecció oficial que poder oferir a la gent de Gandia que no pot accedir a una vivenda.

Articles relacionats