15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Gandia presenta un seguit d’actes culturals amb motiu de 9 d’octubre

El regidor delegat de Política Festiva, Jose Manuel Prieto; Nahuel González, regidor delegat de Cultura; i Joan Muñoz, director general de Política Festiva, han presentat aquest matí en roda de premsa la programació que s’ha preparat des del consistori amb motiu del 9 d’octubre.

Jose Manuel Prieto ha volgut destacar diversos aspectes de la festivitat. Una data de la qual el regidor ha afirmat que s’ha eliminat la crispació utilitzant el diàleg amb els portaveus de les diferents forces polítiques representades a l’Ajuntament de Gandia.

En primer lloc, Prieto ha volgut valorar l’èxit de la programació cultural que s’ha programat durant les últimes setmanes a la nostra ciutat. “Aquesta programació serveix perquè les administracions ajudem a les companyies teatrals a superar les conseqüències de la COVID-19 i per adaptar-nos a les exigències sanitàries i d’aforament. Encara amb aquests condicionants, Gandia està demostrant que es pot programar cultura amb contenció“.

Pel que fa a la programació, l’edil ha afirmat que aquesta celebració segueix incorporant aspectes “perquè tots es puguen sentir representats i on tots i totes tinguen cabuda en aquesta reivindicació social i cívica” i ha informat que l’acte al Palau Ducal començarà a les 10.30 hores el 9 d’Octubre i que es mantindrà amb el format que és vènia organitzant dones de fa zinc anys, “un acte que va costar molt consensuar amb els grups polítics municipals” va declarar Prieto qui ha destacat que donades les circumstàncies, el pati de Palau Ducal comptarà amb un aforament limitat que rondarà les quaranta persones. “El recinte estarà tancat i a la mateixa assistiran les persones representants de la societat civil i la ciutadania fins a completar aforament“.

Joan Muñoz, ha explicat que el cartell commemoratiu d’aquest any ha estat realitzat per Vicent Almar i que el 9 i 10 d’octubre, dins de Mostra Tardor, està prevista l’actuació de les sis últimes companyies que havien d’actuar durant la Fira i Festes i les actuacions han estat distribuïdes durant tot el mes de tardor.

Per la seua banda, Nahuel González ha explicat que des del departament de Cultura s’ha organitzat un concert que anirà a càrrec de “Ximo Caffarena Quartet” que se celebrarà el 9 d’octubre a les 19 hores a la Casa de la Marquesa., Tal com ha explicat el regidor, l’actuació serà de música valenciana en clau de Jazz. La ternària és lliure encara que l’aforament està limitat a 45 persones que hauran de fer servir obligatòriament la mascareta.

Gandia segueix apostant per la cultura tant en els espais culturals com al carrer. Una aposta que va ser valorada positivament al Consell de Reactivació Cultural on van participar grups i artistes de la ciutat” va finalitzar González qui va aprofitar la seua intervenció per a recordar que tant la Casa de la Marquesa com el Teatre Serrano ja programen activitats que estan sent molt ben acollides per la ciutadania.

Articles relacionats