24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

Gandia presenta gran varietat d’actes per celebrar el 9 d’Octubre

. Des de dijous dia 6 fins al diumenge 9, hi transcorreran diferents actes pel centre de la ciutat

. La Mocadorà recupera la festivitat de Sant Donís, la festa dels enamorats valencians

. El diumenge s’hi celebrarà l’encontre de les bandes Associació Artístico Musical Sant Francesc de Borja i del Centre Músical de Beniopa

L’Ajuntament de Gandia ha presentat la programació de les diferents activitats que aquesta setmana es desenvoluparan a la ciutat amb motiu del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Com cada any, aquest dia commemora l’entrada a la ciutat de València del rei d’Aragó Jaume I El Conqueridor en 1238.

Tot i que el dia gran és el diumenge dia 9, els actes començaran a partir del dia 6 amb La Mocadorà, que recupera la festivitat de Sant Donís, festa dels enamorats valencians. Aquest estarà situat al Passeig de les Germanies (davant la Casa de Cultura), i s’estendrà fins al dia 9 amb horari de 10.30 a 14.00h i de 17.00 a 20.30h. Estarà organitzat per lAssociació de Pastissers i Forners de Gandia i hi col·laborarà la Regidoria de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació.

El dissabte dia 8 continuaran els esdeveniments amb un homenatge a Jaume I al Centre Social Sant Marcel·lí del Grau. Serà a partir de les 19.30h quan eixirà una cercavila des del Centre Social al monòlit del carrer de la Nau amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Grau. Hi haurà parlaments i una interpretació del l’himne de la Comunitat Valenciana.

Els actes del dia 9 d’octubre són els següents:

10.30h. Plaça de l’Escola Pia

IV TROFEU DE RASPALL FEMENÍ CIUTAT DE GANDIA.

Competició de pilota que enfrontarà als quatre millors equips femenins de la modalitat de raspall.

10.30h. Pati d’Armes del Palau ducal

ACTE CÍVIC

Acte cívic en homenatge a Jaume I. Participaran la banda Cercle Musical de Beniopa, el Consell de la Infància de Gandia, l’Escola de Teatre del Serrano i el Grup de Danses Rebombori.

  • 11.30h. Jardí Casa de Cultura Marqués de González de Quirós

CONCERT EXTRAORDINARI 9 D’OCTUBRE

Concert de la banda de l’Associació Artístico Musical Sant Francesc de Borja de Gandia.

Director: Vicent Martí Ferrer

  • 13.30h. Centre de la Ciutat

    ENCONTRE DE BANDES 9 D’OCTUBRE

    Passacarrer de les bandes Associació Artístico Musical Sant Francesc de Borja i del Centre Músical de Beniopa pels carrers del centre de la ciutat, fins a la plaça Major, on les bandes participants interpretaran l’Himne de la Comunitat Valenciana, del mestre Serrano, i l’Himne de Gandia, del mestre Salvador Gea.


Articles relacionats