13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia presenta els Premis Literaris del 2023 a Barcelona

La regidora de l’IMAB, Balbina Sendra, acompanyada pel director d’aquesta institució, Toni Ordiñana, va participar ahir en la presentació dels Premis Literaris Ciutat de Gandia del 2023, un acte celebrat a la Llibreria Laie a Barcelona i organitzat per l’Editorial 62 del Grupo Planeta, editora dels guardons.

Els autors Eduard Olesti i Laia Fàbregas han donat a conéixer les obres premiades “Un cowboy crepuscular” i “El silenci dels astronautes” davant dels mitjans de comunicació. Durant la trobada, es va destacar l’essència dels premis i han destacat la trajectòria i el vincle amb l’Ajuntament.

Finalitzat l’acte, Sendra ha incidit que aquesta presentació “posa de manifest la capacitat literària i dels clàssics de la nostra ciutat i reafirma la nostra aposta com a govern per aquests premis i per la Tardor Literària” i ha mostrat la seua satisfacció per l’acolliment de l’Editorial, els autors i els mitjans de comunicació.

Sobre les obres premiades

– XLV Premi Joanot Martorell de narrativa: ‘El silenci dels astronautes’ és una novel·la realista, contemporània, de caràcter intimista i social, amb molta sensibilitat i escrita amb un estil aparentment senzill però carregat de significació: la història de dues vides recloses a presons invisibles.

– LXI Premi Ausiàs March de poesia: D’Un cowboy crepuscular el jurat va destacar a força imaginativa dels poemes, el to vindicatiu del conjunt i la potència d’una veu poètica que no s’encalla en allò que és privatiu d’un individu aïllat, sinó que assumeix a plena consciència una alta càrrega generacional.

Articles relacionats