30.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Gandia presenta els Premis literaris de 2019 a Barcelona

 • Edicions 62 destaca la trajectòria dels guardons i el vincle amb l’Ajuntament
 • Diana Morant: “Ara, Gandia ja no només impulsa els certàmens literaris, sinó que aposta també per la promoció de la creació literària amb iniciatives com l’Espai de Creació Literària de Gandia”

  Gandia exhibeix el potencial dels Premis Literaris a Barcelona així com la seua ferma aposta per les lletres. L’alcaldessa Diana Morant ha participat hui en la presentació dels Premis Literaris “Ciutat de Gandia” de 2019, un acte celebrat a la Llibreria Laie a Barcelona i organitzat per l’Editorial 62 del Grup Planeta, editora dels guardons.

  Els autors Ramon Boixeda i David Castillo han donat a conéixer les obres premiades “Les Beceroles” i “El tango de Dien Bé Phu” davant els mitjans de comunicació.

  Els editors d’Ediciones 62-Grup Planeta Pilar Beltrán i Jordi Cornudella han explicat l’essència dels premis i han destacat la trajectòria i el vincle amb l’Ajuntament.
  També hi han assistit el regidor delegat de l’IMABJose Manuel Prieto; i el director de l’IMAB, Àlvar Garcia.

  En primer lloc, Morant va voler posar en relleu la importància de Gandia com a Pàtria dels Clàssics del segle d’or de les lletres valencianes a l’haver estat bressol d’Ausiàs March, Joanot Martorell i Joan Roís de Corella, i disposar en l’actualitat d’una nòmina d’escriptors i poetes de molta qualitat amb un futur.

  També va incidir l’alcaldessa en què Gandia és Ciutat Literària i que va ser la primera Capital Cultural Valenciana de la Història, al mateix temps  va remarcar els 60 anys de trajectòria del premi Ausiàs March de Poesia, els 40 del premi Joanot Martorell de Narrativa o el premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria literària creat durant la passada legislatura.

  Hui, els nostres Premis Literaris aporten en tot el territori del domini lingüístic compartit, una cita solvent i reconeguda per demostrar que la creació literària escrita en la llengua dels nostres Clàssics està viva i vigorosa”. “Ara, Gandia ja no només impulsa els certàmens literaris, sinó que aposta també per la promoció de la creació literària amb iniciatives com l’Espai de Creació Literària de Gandia, La Casa dels Escriptors, en l’Alqueria del Duc“.

  Finalment, Morant va agrair la implicació d’Edicions 62 com a col·laborador a l’hora d’impulsar la marca de Gandia com a Capital Literària donant difusió i posant a l’abast de la gent els llibres dels Premis Literaris Ciutat de Gandia. Els llibres dels guanyadors dels Premis Literaris ja estan a la venda.

  L’acte celebrat a la llibreria Laie dona un nou impuls als prestigiosos guardons literaris de Gandia i contribueix a projectar Gandia com una ciutat que aposta per la literatura i la cultura.

Articles relacionats