21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Gandia presenta el concurs de dibuix “CARTELL DIA MUNDIAL SENSE TABAC: GANDIA LLIURE DE FUM DE TABAC”

• Podran participar tot l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de qualsevol centre educatiu de Gandia entre els dies 26 d’abril i 17 de maig (ambdós inclosos) amb la creació d’un dibuix original precedit de la frase “Per a mi, el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, significa….”.

• L’àrea de Sanitat i Polítiques Saludables i l’UPCCA de l’Ajuntament de Gandia, amb la col·laboració de l’àrea de Salut Pública i el Consell Jove, promou aquesta activitat solidària cada any per a sensibilitzar l’adolescència de la ciutat sobre la importància de comptar amb entorns saludables sense fum en el Dia Mundial sense Tabac (31 de maig).

• Liduvina Gil: “L’objectiu d’aquesta activitat és estimular la prevenció del tabaquisme entre l’alumnat de l’ESO, garantir un entorn educatiu lliure de fum, desenvolupar conductes saludables entre la població adolescent i retardar l’edat d’inici en el consum de tabac”.

• David Valiente: “És molt important sensibilitzar la joventut sobre aquesta campanya des dels instituts, a la qual el Consell dels Joves de Gandia contribuirà amb l’intercanvi la piruleta pel cigarret per a simbolitzar la necessitat d’espais sense fum”.

• Els cartells finalistes s’exposaran a la planta baixa de l’Ajuntament de Gandia des del 24 al 31 de maig i l’últim dia s’anunciaran els treballs guanyadors al Saló Laval del consistori.

La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada pel president del Consell de Joves de Gandia, David Valiente, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per tal d’anunciar la cinquena campanya del concurs “CARTELL DIA MUNDIAL SENSE TABAC: GANDIA LLIURE DE FUM DE TABAC”, una acció reivindicativa que el departament de Sanitat i Polítiques Saludables i la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives) de l’Ajuntament de Gandia, amb la col·laboració de l’àrea de Salut Pública i el Consell dels Joves, promou cada any per a conscienciar i per a sensibilitzar a la joventut sobre la importància de comptar amb espais saludables sense fum en el Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig).

Amb aquest motiu, Gil ha destacat que l’objectiu d’aquesta iniciativa, que s’emmarca dins del programa de prevenció de drogues impulsat per la UPCCA, és donar suport i premiar el treball realitzat pels centres escolars i les famílies de Gandia “que contribueixen a estimular la prevenció del tabaquisme entre l’alumnat de l’ESO, garantir un entorn educatiu lliure de fum, desenvolupar conductes saludables entre la població adolescent i retardar l’edat d’inici en el consum de tabac”.

A més, ha explicat l’edil, aquesta proposta planteja “un espai de diàleg entre les persones adolescents perquè puguen valorar les conseqüències del tabac i generant el seu propi criteri des del punt de vista d’aquesta droga”. D’altra banda, Gil també ha incidit en el fet que aquest tipus d’accions són fonamentals per a previndre, a més del tabac, “el consum d’altres tipus de substàncies molt perjudicials per a la salut que poden derivar en malalties greus”.

Per la seua part, Valiente ha subratllat la importància de “sensibilitzar a la joventut sobre aquesta campanya des dels instituts, a la qual el Consell dels Joves de Gandia contribuirà amb l’intercanvi d’una piruleta per un cigarret per a simbolitzar la necessitat d’espais sense fum”.

Aquest concurs està dirigit a l’alumnat de 12 a 14 anys de qualsevol centre educatiu de la nostra ciutat (1r i 2n d’ESO) i consistirà, de la mateixa manera que en les darreres campanyes, en l’elaboració d’un dibuix original (un per persona) que done suport a la frase “Per a mi, el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, significa….” i que projecte aquesta reivindicació. Aquesta franja d’edat correspon amb l’edat mitjana de 14 anys que l’últim informe (2020) de l’Observatori Espanyol de les Drogues i de les Addiccions (OEDA) situa com moment de la vida en què les persones adolescents s’inicien en el consum de drogues tant legals com il·legals.

Respecte dels treballs, s’hi podran presentar en format DIN A4 des del pròxim 26 d’abril fins al 17 de maig (ambdós inclosos). Durant la setmana del 24 al 31 de maig els cartells s’exposaran en la planta baixa de l’Ajuntament, període en què el Consell de Joventut també proposarà les seues activitats i tallers de prevenció.

Després de l’avaluació dels cartells per part del jurat, es realitzarà un lliurament de premis al Saló Laval del consistori el dia 31 de maig (Dia Mundial sense Tabac) on s’atorgaran una tauleta (tablet) tàctil al 1r Premi, i un lot de llibres al 2n Premi. A més, el cartell guanyador promocionarà de l’UPCCA per aquest dia commemoratiu de l’any vinent.

Articles relacionats