20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Gandia presenta el cartell il·lustrador de l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja

Gandia presenta el cartell il·lustrador de l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja

• El dissenyador gràfic i il·lustrador valencià Vicent Ramon ha sigut l’encarregat de crear la imatge gràfica de l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja a Gandia, que es commemora fins al pròxim mes d’octubre.

Es tracta d’un cartell en què predomina la iconografia de Sant Francesc de Borja sobre un fons més neutre per a donar protagonisme a la figura central. El dissenyador gràfic i il·lustrador valencià Vicent Ramon ha sigut l’encarregat de crear la imatge gràfica, que presenta les activitats de l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja a Gandia, que es commemora fins al pròxim mes d’octubre.

Gandia Any Jubilar Sant Francesc de Borja 1

Segons explica el creador, «per al disseny de la imatge gràfica de l’Any Jubilar Sant Francesc de Borja, he fet una síntesi, amb la intenció d’enllaçar la iconografia del Sant les lletres A i J fent referència a les inicials de les paraules ANY, JUBILAR i a l’ordre eclesiàstica dels JESUÏTES». «No s’entén a Sant Francesc sense els Jesuïtes on va arribar a ser Pare General de l’ordre», ha explicat Vicent Ramon.

Sobre els colors elegits, Vicent Ramon explica que «he volgut que els colors foren el negre de l’hàbit així com el fons vermellós poc saturat però amb calidesa. Amb color groc molt destacat i brillant podem veure la J i amb colors clars apareixen els elements de la iconografia del Sant més identificadors, la calavera coronada, la ma alçada amb el gest de fer una benedicció així com l’aspecte que recorda a les imatges iconogràfiques que ens han arribat del Sant».

Aquesta serà la imatge que acompanyarà el programa d’activitats que l’Ajuntament de Gandia ha organitzat al llarg de l’any per tal de commemorar l’esdeveniment.

En el mes de Maig tindrà lloc una representació especial de la Visitatio Sepulchri, obra atribuïda a Sant Francesc de Borja, a realitzar a la Col·legiata.

Articles relacionats