11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Gandia preparada pel XIV Triatló Ciutat de Gandia

 

 

· Se celebrarà aquest diumenge, 2 d’abril, a la platja de Gandia a partir de les 9.00 hores

· És una prova puntuable per al rànquing nacional de triatló, fet pel qual arribaran a la nostra ciutat triatletes de tota la geografia espanyola.

· Seran 750 metres nadant, 21 km a quatre voltes en bicicleta i 5 km de carrera a peu que discorreran per la façana marítima i el braç del port

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada pel president del Club Triatló Gandia, Álex Muñoz, han presentat aquest matí en roda de premsa el XIV Triatló Ciutat de Gandia que se celebrarà aquest diumenge, 2 d’abril, a la platja de Gandia des de les 9.00 h del matí.

Aquesta és una prova puntuable per al rànquing nacional de triatló, fet pel qual arribaran a la nostra ciutat triatletes de tota la geografia espanyola. Especialment nombrosa serà la presència d’esportistes catalans, de la zona nord i de la zona centre.

«Ja van 14 edicions organitzant aquesta prova, és un triatló d’esprint que compta amb les tres disciplines esportives (natació, bicicleta i carrera a peu)», ha expressat Morant. Seran 750 metres nadant, 21 km a quatre voltes en bicicleta i 5 km de carrera a peu que discorreran per la façana marítima i el braç del port «un aspecte que creguem li donarà més impacta i agradarà més a corredors i espectadors», ha afegit.

La prova comptarà amb tres eixides. Per una part, campionat autonòmic, per altra, campionat universitari i, finalment, la d’esportistes populars. Hui en dia hi ha 420 inscrits «el que és ja una xifra a destacar perquè és un gran nombre al qual a més s’afegiran familiars i amics», ha assenyalat la regidora.

Enguany també hi haurà presència de dos triatletes adaptats que són habituals a la prova i, del mateix Club Triatló Gandia, estaran presents per disputar la prova cinc triatletes entre els qui estan Miguel Fernández, Joan Muñoz, Maria Estruch, Cristina Gallach i Saida Perea.

Per la seua part, Muñoz ha destacat el fet que la prova siga puntuable «perquè això farà que tinguem a Gandia triatletes reconeguts d’altres comunitats autònomes que faran gaudir a l’espectador amb el seu potencial».

Pel que fa a l’equip de Promeses Paralímpiques, el president ha afegit que «és important que la gent mire com s’esforcen aquests atletes, que estaran competint amb la resta al mateix nivell».

Finalment, ha instat als veïns a «tindre paciència pels talls puntuals de carrers que es faran per a la disputa de la prova».

Articles relacionats