14.9 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Gandia prepara una ampla programació per al 8M, Dia Internacional de la Dona

 

 

 

– Exposicions, xarrades, teatre, certàmens, contacontes, visites en femení, entrenaments de la Cursa de la Dona, tallers i la segona edició del concurs d’aparadors amb la decoració d’aquesta temàtica, formen part del programa.

– Un any més, també es realitzarà el tradicional homenatge a les dones rellevants de Gandia. Aquest serà el 4 de març a les 19.00 hores al Teatre Serrano.

– El mateix 8 de març a partir de les 14 hores el carrer Tossal albergarà un gran dinar gratuït per a totes les dones de la ciutat amb animació

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, ha presentat una extensa programació d’actes i esdeveniments que es faran a Gandia amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona. «El 8 de març és un dia per a celebrar els avanços de les dones, els reptes que ens queden per assolir i aquest any el lema serà ‘Juntes per la Igualtat’», ha expressat l’edil.

El cartell d’aquest any ha estat dissenyat per Ana Sentieri i representa tres dones que sostenen el símbol de la dona «perquè totes som imprescindibles en la lluita per la consecució dels drets i la igualtat de gènere», ha afegit la regidora.

Pel que fa a la programació d’activitats, aquesta és molt extensa i variada: cinefòrum, escola d’igualtat, exposicions, xarrades, teatre, certamen nacional de vídeo a Tik Tok, contacontes, visites en femení al Palau dels Borja i als refugis antiaeris, entrenaments de la Cursa de la Dona, taller de llana teràpia i la segona edició del concurs d’aparadors amb la decoració d’aquesta temàtica.

“De totes aquestes activitats voldria destacar una xarrada-taula redona que es realitzarà a Foment el 27 de febrer a les 20.00 hores amb el tema ‘La dona en la millora de la Responsabilitat Social i Corporativa’ “, ha assenyalat Navarro. Aquesta estarà moderada per Begoña Boluda i hi participaran Mara Pérez, Maria Soria i Patricia Just, tot organitzat per l’Espai d’Economia de La Safor.

Hi haurà també una exposició de fotografia d’associacions de dones al passeig Germanies, enfront de la Casa de la Marquesa. «L’objectiu és fer valdre el paper tan important que fan les associacions de dones i estarà disponible del 6 al 13 de març», ha mencionat la regidora d’Igualtat.

Un any més, també es realitzarà el tradicional homenatge a les dones rellevants de Gandia. Aquest serà el 4 de març a les 19.00 hores al Teatre Serrano i les dones homenatjades seran Agustina Pérez López, Maribel Codina Tomás i Isabel Morant Deusa. A la fi de l’acte actuarà l’Escola de Dansa Dance Room.

Pel que fa a les activitats del mateix 8 de març, aquestes són les següents: a les 11 del matí, exposició sobre decoració de palmeres del Parc Ausiàs March a càrrec de les dones de Col·lectiu Obertament.

A les 12.00 hores es procedirà a la lectura del manifest a la Plaça Major, davant de l’ajuntament on també s’entregaran els premis de la segona edició del concurs d’aparadors, els del concurs de dibuix de 6é de Primària sota el títol ‘Yo quiero vivir en igualdad‘ i el de relats breus d’alumnes de 5é de Primària sobre la Cursa de la Dona. En aquest espai hi haurà un punt violeta.

A les 14.00 hores es farà un dinar al carrer Tossal. Es tracta d’una iniciativa gratuïta que suposarà un gran encontre on les dones de la ciutat celebraran aquesta data. Tot estarà amenitzat per l’espectacle i ball de Laura i Àngel. El termini per a inscriure’s conclou el 3 de març i es podrà realitzar a les oficines del departament d’Igualtat (C/Tossal,8) o enviant un mail a igualtat@gandia.org.

Aquest dinar, també té un vessant solidari, ja que opcionalment, es podrà contribuir amb 1 € amb l’Associació contra el Càncer i la de Familiars de Malalts de la síndrome de Wolfram.

A les 18.30 hores se celebrarà la tradicional manifestació organitzada per la Xarxa Feminista de La Safor. Començarà des del Centre Social de Beniopa, continuarà per l’avinguda de la República Argentina, Passeig Germanies, carrer Major i conclourà a la Plaça Major, on es llegirà el manifest del 8M. Després, es projectarà a la façana de l’ajuntament un vídeo mapping de temàtica feminista.

“Anime a totes les dones de Gandia a què participen en totes aquestes activitats programades i a passar un feliç 8 de març” ha declarat Navarro.

Tota la informació es pot consultar a www.igualtatgandia.org, els codis QR dels cartells que es col·locaran als MUPIS de la ciutat o als fullets que es distribuiran per diferents organismes oficials.

Articles relacionats