14.8 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Gandia premiarà l’ús del valencià al comerç local

• Aquesta campanya, organitzada pel departament de Comerç i l’agència municipal Aviva Gandia per a la promoció del valencià, començarà els pròxims dies i romandrà oberta fins al 4 de setembre. 

• La quantitat econòmica corresponent partirà d’una subvenció per part de la Diputació de València. 

L’Ajuntament de Gandia ha iniciat una campanya per tal de premiar els comerços locals per l’ús del valencià en la seua activitat. Així ho han presentat en roda de premsa la regidora de Polítiques Econòmiques i Comerç, Vicenta Ferrer, i Nahuel González, edil responsable de l’Agència Aviva Gandia de promoció del valencià.

Hi haurà dos modalitats de premis: un per a la retolació i material físic i altre per a les xarxes socials. Aquests es podran sol·licitar als pròxims dies i fins al 4 de setembre. La quantitat econòmica corresponent partirà d’una subvenció per part de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

“És un al·licient més per ta d’ajudar el sector, juntament amb el compromís de potenciar i valorar el valencià com a llengua habitual de la ciutat”, ha destacat Ferrer. La regidora ha puntualitzat que, a banda d’un premi econòmic, es farà entrega d’un guardó o segell als comerços per materialitzar la seua activitat de dignificació de la llengua.

“L’objectiu és fomentar el valencià perquè estiga més viu que mai”, ha anunciat González. A més, “dins del sector comercial és necessari impulsar ajudes que puguen fomentar la divulgació de la nostra llengua al comerç. Som una ciutat que estima la llengua i amb uns dels majors percentatges de valencianoparlants en tot el territori valencià”, ha conclòs.

Les bases es podran consultar a la web municipal de l’Ajuntament a partir de la setmana que ve (https://www.gandia.es/aytg/web_php/index.php?lang=10).

Articles relacionats