13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Gandia posa en marxa el primer circuit obert de córrer al voltant del riu Serpis

El regidors d’Esports i Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntamenet de Gandia, Lydia Morant i Xavier Ródenas, respectivament, juntament el director del cicle formatiu d’atletisme de l’IES Maria Enríquez (l’únic al territori valencià), Andrés Dénia, han presentat aquest matí el primer Circuit Obert de Córrer de Gandia, el qual ja està en funcionament i transcorre pels espais verds dels Jardins de Joan Pellicer (passeig del riu Serpis) i el parc Ausiàs March. Es tracta d’un recorregut majoritàriament pla de 2,6 km, que parteix junt a la pista d’atletisme i on estan indicats els punts quilomètrics, per als quals s’ha reutilitzat material d’altres projectes. També s’hi instal·laran panells informatius amb “19 consells per córrer”.   

        Ródenas ha recordat que el circuit estava en l’agenda del govern local, ja que tant PSOE com Més Gandia ho portaven als seus respectius programes electorals, “però la iniciativa de Dénia i la seua col·laboració tècnica ha estat vital  per a que siga una realitat”. Aquesta acció s’emmarca també en la intencionalitat d’aprofitar l’apertura del nou sector del parc d’Ausiàs March per tal de dotar-lo d’activitat durant tot l’any. “La idea és, a més a més, a partir de la tardor, quan baixen les hores de llum solar, enllumenar les zones que poden quedar més fosques per fer-lo més segur. Actualment hi ha dos fonts d’aigua potable, però hi habilitarem més”. Ródenas també ha aprofitat la presentació del circuit per a donar a conèixer el logo o marca que identificarà els Jardins de Joan Pellicer, en homenatge al desaparegut metge etno-botànic.

        Per la seua banda, Morant ha assegurat que el circuit és una eina fonamental que respon a la necessitat de milers d’aficionats al ‘running’ a la nostra ciutat, però també per al foment de l’esport base i els hàbits de vida saludable. “El projecte també s’ha desenvolupat en el marc del conveni de col·laboració amb l’IES Maria Enríquez per a desenvolupar el mòdul d’atletisme, pioner a la Comunitat Valenciana. Una idea d’Andrés Dénia que ha portat a la nostra ciutat i que compta amb el suport de l’Ajuntament, que li dóna totes les facilitats per a l’ús de les instal·lacions esportives municipals”. El circuit també té un innegable atractiu turístic.

Finalment, Dénia ha agraït el suport de l’Ajuntament de Gandia a la proposta del centre educatiu. “Una ciutat ha d’assumir que ha de posar de la seua part per tal de millorar la qualitat de vida del veïnat. Aquest és un espai espectacular que m’agradaria que anara ampliant-se i obrint-se en consonància amb l’Anella Verda, com ja han fet altres ciutats”.

Articles relacionats