GANDIA POSA FI A LA PRÀCTICA DE RESERVAR ESPAI A LA PLATJA

El costum de matinar per plantar els para-sols i les cadires a la platja, reservar espai, i tornar hores més tard s’ha acabat a la platja de Gandia. Operaris municipals retiraran des d’ara tots els elements que s’hi troben i els propietaris dels quals no estiguen presents. La decisió que ha pres l’Ajuntament de Gandia coincideix amb la publicació esta setmana d’un ampli i dur reportatge de quatre pàgines al diari 7 y Medio Noticias, editat per Onda Naranja COPE, en el qual es denunciava la permisivitat cap a esta pràctica mentre que a bars i restaurants se’ls imposen sancions per ocupar la via pública amb cartelleria.alhora que es feia ressò del malestar per un evident greuge comparatiu en el compliment de les ordenances municipals.

 

L’Ajuntament de Gandia ha anunciat ara que començarà a retirar a partir d’este dimarts 9 d’agost els objectes com ara para-sols, taules i cadires que siguen dipositades a primera hora a la platja de Gandia per propietaris que no estiguen presents durant un espai de temps prolongat.

La mesura, segons el govern local, es pren després de més d’un mes en el que les patrulles de quads de la Policia Local han estat informant els turistes i residents dels problemes que aquesta actitud comporta als operaris de la neteja de la platja, ja que impedixen la correcta neteja de la franja d’arena.

D’aquesta manera, el consistori retirarà els objectes abandonats que seran dipositats en les dependències de la Policia Local de la platja. Els propietaris podran reclamar els seus objectes presentant un justificant que acredite la propietat d’allò retirat.

El portaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha declarat que “no hi ha una ordenança que fixe els horaris però es tracta d’una qüestió de civisme. Hem d’actuar en benefici de la qualitat de la platja de Gandia. Hem intentat informar la ciutadania i turistes però algunes persones han ignorat les contínues advertències de la Policia Local. Els veïns i turistes han de prendre consciència que a primera hora del matí, els serveis de neteja municipals fan una tasca bàsica i cal que la platja estiga buidada perquè la totalitat de la franja de l’arena estiga perfecta pel seu ús”.

A més d’esta pràctica, hi ha altre incompliment sistemàtic de l’ordenança de platja difícil de fer complir: la distància entre para-sols. En motls trams dels més de tres quilòmetres de la platja de Gandia resulta impossible accedir a l’aigua sense donar una volta o trepitjar sobre una tavallola perquè no es respecta la distància entre llocs ocupats. 

Et Pot Interessar