5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

Gandia posa en marxa una nova fase de les ajudes Parèntesi amb 303.000 €

• Aquesta nova línia anirà destinada a microempreses i persones autònomes afectades de la pandèmia dels sectors no inclosos en les anteriors edicions:

◦ Productes de perfumeria i cosmètica.
◦ Mobles (excepte els d’oficina).
◦ Segells, monedes, medalles, obres d’art i antiguitats…
◦ Salons i instituts de bellesa i gabinets d’estètica.
◦ Arts gràfiques (impressió gràfica).
◦ Productes tèxtils, confeccions per a la llar, catifes…
◦ Servei de publicitat, relacions públiques i similars.
◦ Agents col·legiats de la propietat industrial i immobiliària explotadores d’apartaments turístics inscrits en el registre de turisme de la Comunitat Valenciana.

• Fins a un màxim de 2.000 euros i 200 € per treballador (fins a 10). El termini s’inicia hui dimarts 25 de maig i finalitza el 15 de juny.

• L’Ajuntament i la Generalitat han mobilitzat des de l’inici de la pandèmia 15 milions d’euros en 10 línies d’ajudes, pràcticament una cada 40 dies.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada dels regidors de Polítiques Econòmiques i Govern Interior, Ferran Martínez i José Manuel Prieto, respectivament, han anunciat aquest matí que l’Ajuntament de Gandia llança una tercera línia de les ajudes directes Parèntesi Gandia del Pla Resistir de la Generalitat destinada a microempreses i persones autònomes per l’impacte de la pandèmia, no inclosos ni en la primera, ni en la segona convocatòria.

El termini per a presentar les sol·licituds comença hui, 25 de maig i finalitzarà el 15 de juny.

Si tenim en compte que el pressupost per a les ajudes Parèntesi Gandia del Pla Resistir és de 2,7 milions d’euros (1,4 milions d’euros en la primera tanda i 914.000 euros en la segona), ara el que s’ha fet és aprofitar el sobrant, és a dir, al voltant de 303.000 euros.

Aquesta tercera fase està motivada perquè s’havien detectat alguns sectors que havien sol·licitat les ajudes i no complien els requisits demanats en la primera i segona convocatòria. Així, aquesta nova línia anirà destinada a ajudar al següents sectors:

• Perfumeria i cosmètica; neteja, pintures, vernissos, dissolvents, papers i altres productes per a la decoració i de productes químics.
• Botigues de mobles (excepte els d’oficina).
• Segells, monedes, medalles commemoratives, bitllets per a col·leccionistes, obres d’art i antiguitats, minerals solts o en col·leccions, fòssils, insectes, petxines, plantes i animals dissecats.
• Salons i instituts de bellesa i gabinets d’estètica.
• Arts gràfiques (impressió gràfica).
• Productes tèxtils, confeccions per a la llar, catifes i similars i articles de tapisseria.
• Serveis de publicitat, relacions públiques i similars.
• Agents col·legiats de la propietat industrial i immobiliària explotadores d’apartaments turístics inscrits en el registre de turisme de la Comunitat Valenciana.

Ja vam dir que la nostra voluntat era que ningú es quedara fora de les ajudes Parèntesi Gandia. I, ara, volem donar cobertura en la mesura de les nostres possibilitats a les sol·licituds que van quedar excloses. Volem donar-li més celeritat encara, tot i que som un dels primers ajuntaments que estem resolent pràcticament de forma immediata. Perquè no volem que cap negoci tanque a Gandia a conseqüència d’aquesta pandèmia”.

L’Alcaldessa ha destacat la bona organització, eficàcia i la gestió responsable de l’Ajuntament i dels departaments implicats a l’hora de tramitar aquestes ajudes, amb la qual cosa “hem d’agrair el treball realitzat pels tècnics municipals que han aconseguit posar en marxa un procés exemplar tant en la primera convocatòria com en la segona (i que serà igual o millor, en la tercera)”.
Morant ha assegurat que el Govern local i el Consell continuen treballant en mesures, programes i tantes ajudes com siga menester per a evitar que s’originen conseqüències irreversibles per a la nostra economia i el desenvolupament empresarial i comercial de Gandia, vetlant perquè es produïsca com més prompte millor una recuperació.

Gandia mobilitza fins a 15 milions d’euros en ajudes

L’Alcaldessa ha recordat que des de l’inici de la pandèmia fins ara, l’Ajuntament de Gandia, la Generalitat i la Diputació, en un moment d’excepcionalitat, han mobilitzat ja 15 milions d’euros: implementat a totes les línies on no ha arribat la Generalitat, amb ajudes al comerç, la digitalització, el lloguer d’habitatges, pàrquings, els Xecs Consum, els tres Parèntesis, ajudes a l’oci nocturn, el Market Place o el rescat del Museu Faller (2 milions d’euros del romanent municipal). Tot això, sense comptar el total del Pla Resistir, que continua en marxa.

En la mateixa línia, Ferran Martínez ha destacat l’esforç notable de l’Ajuntament des de l’inici de la pandèmia en el vessant sanitari, social i en les polítiques econòmiques: “Parlem d’ajudes d’emergència, per a benestar social, ajudes al lloguer, al turisme, a la innovació, a l’inici del curs escolar segur, els plans d’ocupació, etc. En ajudes per a la reactivació econòmica hem arbitrat 10 línies, pràcticament una cada 40 dies. Entre les diverses edicions de les ajudes Parèntesi, s’hauran beneficiat 1.200 microempreses i persones autònomes de la nostra ciutat. Si incloem els Xecs Consum Gandia haurem arribat als 3.000 beneficiaris”. El regidor de Polítiques Econòmiques preveu que en aquesta tercera edició de les ajudes Parèntesi Gandia es presenten al voltant de 138 sol·licituds. El màxim a rebre, com en edicions anteriors, és de 2.000 euros, més 200 € per treballador (fins a 10).

Finalment, Prieto ha destacat la disposició permanent, les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, de la seu electrònica de l’Ajuntament de Gandia, amb el suport de l’atenció telefònica i presencial. “Amb la filosofia que ningú es quede fora, ja que pràcticament tots els exclosos han estat inclosos en successives convocatòries, inclosos els qui tenen deutes pendents amb les administracions públiques. Amb un percentatge mitjà de resolució del 84% de les sol·licituds. Posem tota la maquinària de l’administració al servei de la gent, aconseguint que en 2-3 dies des de l’aprovació puguen cobrar”, ha conclòs.

Articles relacionats