18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia posa en marxa el primer programa d’Activitat Física Multicomponent

• Aquest programa, de caràcter gratuït, es dirigeix fonamentalment a persones amb un nivell baix d’activitat física, que es troben soles, que presenten diverses patologies, sent la seua finalitat el que comencen a introduir en el seu dia a dia l’hàbit de l’activitat física.

• Durant els mesos de juliol i setembre, es realitzaran a dos espais diferents: Poliesportiu de Gandia, espai cedit pel Departament d’Esports, i al Centre de Majors del Grau, durant 2 dies a la setmana.

• S’ha habilitat un telèfon de contacte, 96 295 96 41 i un correu electrònic, politiquesaludables@gandia.org, perquè les persones que estiguen interessades pel seu propi compte, puguen inscriure’s.

La regidora de Qualitat de vida i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanya pels tècnics del departament, Nagore Navarrete i Juan García, han presentat aquest matí en roda de premsa el primer programa d’Activitat Física Multicomponent, que va començar el passat 1 de juliol.

«Aquest programa d’activitat física pretén donar continuïtat i alternativa en els mesos d’estiu al “Gandia Camina”, programa que des de gener de 2023 ha posat a caminar a més de 300 persones del municipi i que es paralitza de juliol a setembre, reprenent la seua normalitat a l’octubre.», ha explicat la regidora.

«El sedentarisme i la inactivitat física, són dues conductes àmpliament esteses en l’àmbit poblacional i sobre les quals les polítiques públiques han d’incidir amb la finalitat de promocionar la salut i evitar certes malalties que fonamentalment deriven d’una mala alimentació unida a aquest tipus de conductes», ha afegit Gil.

Gandia, des del desplegament del Pla de Salut Local, presenta una llarga trajectòria en la realització de diverses activitats i programes per al foment i promoció de la salut comunitària, i pretén continuar en la mateixa línia de treball.

«Aquest nou programa d’Activitat Física Multicomponent, de caràcter gratuït, es dirigeix fonamentalment a persones amb un nivell baix d’activitat física, que es troben soles, que presenten diverses patologies i/o amb baixos recursos, sent la seua finalitat el que comencen a introduir en el seu dia a dia l’hàbit de l’activitat física», ha comentat Navarrete.

Durant els mesos de juliol i setembre, es realitzaran a dos espais diferents: Poliesportiu de Gandia, espai cedit pel Departament d’Esports, i al Centre de Majors del Grau, durant 2 dies a la setmana, «1 hora d’activitat en la qual es treballarà la força, la resistència, la coordinació, la flexibilitat i la resistència cardiovascular», ha remarcat García.

Com és habitual, s’ha treballat en coordinació amb altres departaments, com Serveis Socials, i altres institucions públiques, com els Centres de Salut de Gandia, així com diverses associacions de la ciutat, amb la finalitat que participen en la derivació de persones potencialment usuàries d’aquest recurs.

Així doncs, també s’ha posat a disposició un telèfon de contacte, 96 295 96 41 i un correu electrònic, politiquesaludables@gandia.org, perquè les persones que estiguen interessades pel seu propi compte, puguen inscriure’s.

Articles relacionats