24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

Gandia aprova per unanimitat la delegació de tres noves obres de Centres Educatius

• El Ple de Gandia aprova per unanimitat la delegació de competències de tres actuacions educatives del Pla Edificant per valor de més de 23 milions d’euros

• La modificació de l’actuació de reforma i calefacció del pavelló infantil, la construcció del gimnàs i el saló d’actes o la reforma de lavabos del Ceip Mondúber, incloent-hi les instal·lacions de climatització i fotovoltaica. Per un import de 2’6 milions d’euros.

• Actuacions al CEIP Joan Martorell de reparació del pati, el nucli de serveis, la coberta, la rehabilitació del saló d’actes i el gimnàs, incloent-hi també les instal·lacions de climatització i fotovoltaica. El finançament global ascendeix a 888.797,55 euros.

• La construcció del futur Centre Integrat Públic de Formació Professional més Centre de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE) “La Safor”. L’import de l’actuació, que finança la Conselleria d’Educació, és 22.648.425,63 euros.

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Gandia ha acceptat aquest matí per unanimitat de tots els grups polítics municipals la modificació de la delegació de competències de la Conselleria d’Educació en l’Ajuntament de Gandia per a tres actuacions en infraestructures educatives dins del Pla Edificant de la Generalitat.
La regidora d’Educació, Esther Sapena, ha recordat que l’Edificant és “un accelerador d’obra pública educativa, un pla que permet agilitzar els tràmits, avançar en la millora i la modernització dels nostres centres educatius gràcies a l’aliança entre l’administració autonòmica i la local. Com s’ha demostrat els darrers anys a Gandia, ja que hem executat 5 obres i altres 5 ja estan en construcció. Més d’11,5 milions en infraestructures acabades i més de 30 milions en actuacions planificades, com les que hui hem sotmés a acceptació del Ple”.

Així, en primer lloc, s’ha acceptat modificar la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives acordades a favor de l’Ajuntament de Gandia per a l’execució de l’actuació de reforma i calefacció del pavelló infantil, la construcció del gimnàs i el saló d’actes o la reforma lavabos del CEIP MONDÚBER. Concretament, les noves actuacions a incloure en la delegació de competències són les instal·lacions de climatització i fotovoltaica. D’acord amb l’anterior, el finançament global de la delegació, un cop modificat, ascendeix a un import de 2.601.601,61 euros.

La segon proposta aprovada era la modificació de la delegació de competències per a les actuacions al centre CEIP Joan Martorell consistents en la reparació del pati, el nucli de serveis, la coberta, la rehabilitació del saló d’actes i el gimnàs, incloent-hi també les instal·lacions de climatització i fotovoltaica. S’incrementa el finançament en 416.822,32 euros. D’acord amb l’anterior, el finançament global de la delegació, un cop modificat, ascendeix a un import de 888.797,55 euros.

Finalment, s’ha acceptat la delegació en l’Ajuntament de Gandia de la construcció del futur Centre Integrat Públic de Formació Professional, a més del Centre de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE) “La Safor”. L’import de l’actuació, que finança la Conselleria d’Educació, és 22.648.425,63 euros.

El nou centre se situarà a la zona de Beniopa-Passeig, on l’Ajuntament de Gandia ha cedit a la Conselleria d’Educació una parcel·la dotacional de 14.000 metres quadrats. Concretament, entre els carrers Partida de Quintà i carrer Parpalló. Acollirà, a més d’espais per al CEFIRE, fins a cinc famílies professionals amb els seus respectius cicles formatius de grau mitjà i superior: Família Professional d’Electricitat i Electrònica; Família Professional d’Hostaleria i Turisme; Família Marítim-Pesquera; Família de Sanitat i Família de Seguretat i Medi Ambient. Una proposta en què es continua treballant de forma consensuada amb la comunitat educativa i l’empresariat de la ciutat i la comarca.

“No cal dir, que aquesta actuació suposarà un gran repte per a l’ajuntament durant els pròxims quatre anys, atés que el futur centre de formació professional integral és una inversió estratègica, molt necessària i demandada, que aposta per la formació dels nostres joves i que tindrà un efecte directe a la inserció laboral perquè s’adapta a les necessitats reals del nostre teixit empresarial. Cal destacar també l’aposta per uns graus molt arrelats al nostre territori i que permetrà a l’alumnat realitzar pràctiques a les empreses del sector local i comarcal per a qui s’ha format directament, contribuint a la millora de la qualitat dels serveis i de l’ocupabilitat”, ha assegurat la regidora.

Finalment, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha agraït el suport de tots els grups polítics per a les modificacions dels centres Joan Martortell i Mondúber, així com la delegació de competències del nou Centre Integrat Públic de Formació Professional, «una inversió i una infraestructura estratègica per a la nostra ciutat».

Articles relacionats