12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia porta al jutjat la presumpta alteració artificial de la desembocadura del riu Vaca

riu vaca xeraco

L’alteració artificial de la desembocadura del riu Vaca i la seua llera en el tram final, origen de la disputa per un tram litoral de terme entre Gandia i Xeraco, acabarà als tribunals de la mà de l’Ajuntament de Gandia, que defensa els actuals límits d’ambdós termes, al marge del desplaçament que haja pogut patir la desembocadura. 
El coportaveu del govern de Gandia, Jose Manuel Prieto, ha informat que este dimecres una comissió de delimitació composta pels regidors i tècnics municipals designats pel ple, ha alçat acta sobre el límit del terme municipal confrontant amb Xeraco.

La mesura s’ha pres després de no haver arribat, fins al moment, les mesures cautelars sol·licitades per l’Ajuntament de Gandia davant l’acte de delimitació que ha celebrat Xeraco en solitari. “Entenem que no hi podia haver un alçament d’acta de manera unilateral per part de Xeraco sense que nosaltres, com a Ajuntament de Gandia, férem valdre els nostres drets”, afirma Prieto.

El regidor ha anunciat que este dijous es posarà en coneixement dels jutjats l’alteració de la restinga del riu que s’ha produït de manera artificial. “Volem saber per què s’ha alterat la desembocadura i ara corre paral·lela al mar. Ho posarem en coneixement de les instàncies judicials alhora que mantenim el recurs contenciós administratiu de l’acte que s’ha celebrat hui perquè seguim pensant que no hi eren tots els actors implicats”, assenyala el regidor gandià.

Per a finalitzar, Prieto ha declarat que “pensem que ens assisteixen els fets històrics i la raó, i per tant, hem donat carta de naturalesa a la delimitació i en el tercer punt d’amollonament s’ha alçat l’acta”.

Articles relacionats