18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Gandia es planteja bonificar la zona blava als residents a dues setmanes d’entrar en vigor la restricció

La regidora delegada de Trànsit i Mobilitat de Gandia, Àngels Pérez (a la imatge), ha anunciat que l’empresa adjudicatària de la zona blava va a començar a pintar les zones afectades que hi ha previstes en el plec. Pérez ha recordat que durant la passada legislatura, el contracte es va adjudicar a una empresa però una de les mercantils que va participar en el procés, va presentar un recurs. Finalment, un tribunal va estimar parcialment el recurs i va obligar l’Ajuntament a retrocedir al moment anterior a la redacció dels plecs, és a dir, al moment de fer la memòria econòmica.

Per això, en el plec d’aquest contracte estan contemplades el mateix nombre de places a la ciutat que el que va presentar l’anterior govern, amb la diferència que no es contemplen unes 1.000 places a la platja ni el pagament a les campes municipals com pretenia el PP, afirma Pérez.

El nombre de places s’ha adaptat a les necessitats detectades i demandades per veïns i comerciants a les que com a govern havíem de donar resposta. Són demandes que fan principalment els usuaris dels Centres de Salut, Centre Mèdic i d’institucions públiques com, l’Institut Nacional de la Seguretat Social, l’Escola Oficial d’Idiomes i els centres d’atenció a persones grans que hi ha dins de la ciutat. Al voltant d’aquestes zones les persones ens demanaven places en rotació i així ho va confirmar la memòria tècnica realitzada per funcionaris municipals“, explica Àngels Pérez.

A partir d’este divendres, els operaris de l’empresa adjudicatària començaran a pintar les zones de forma esglaonada, començant primer a repassar les zones on ja hi ha zona blava: Passeig de Germanies, les avingudes, República Argentina, Alacant, Marqués de Campo i el carrer Jesuïtes.

A partir de la pròxima setmana es continuarà en les noves zones que estan previstes en el plec i que ja es van comentar en el seu dia com són la zona al voltant de l’estació i la resta de vials.

Pel que fa a la planificació prevista per a la posada en funcionament del sistema, durant la pròxima setmana es pintaran totes les zones previstes en el plec i s’aniran instal·lant els parquímetres. Aquests aparells es posaran a prova durant els dies 16, 17 i 19 de febrer, perquè les persones es familiaritzen amb ells. A més, es distribuiran fullets informatius als carrers on s’implantarà per explicar les tarifes i horaris del sistema.

A partir del dia 20 es podran treure tiquets però els parquímetres no començaran a funcionar realment fins al dia 1 de març que és quan ja hi haurà control sobre l’aparcament. “Creiem que dues setmanes és temps suficient perquè els usuaris s’acostumen a la nova distribució“, afirma Pérez.

L’edil anuncia també que “som conscients que a ningú li agrada tenir zones delimitades d’aparcament prop de casa però ens veiem obligats a resoldre aquest contracte. Per això, el que hem fet és valorar alternatives per permetre la possibilitat que els residents d’aquestes zones on s’implantarà la zona blava, puguen optar a algun tipus de bonificació o una quota de pagament més econòmica de la tarifa, és a dir pagar menys depenent dels ingressos de la unitat familiar i així disposar d’un bo de residents a baix cost. És una possibilitat que estem estudiant i que anirem informant mentre es pinten i es preparen totes zones durant les reunions que mantindrem amb veïns i comerciants en els pròxims dies“.

Articles relacionats