Gandia, per mitjà de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl, encapçala l’assignació d’habitatges aplicant criteris socials

 • La Conselleria d’Habitatge ha assignat, en sols dos mesos, 30 habitatges protegits en diversos municipis de la Comunitat aplicant criteris socials
 •  A la província de València s’han cedit setze immobles, dotze en la d’Alacant i dues en la de Castelló
 • La Generalitat prioritza l’accés l’habitatge als col·lectius amb majors dificultats

  La Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha assignat durant els mesos de juny i juliol 30 habitatges protegits en tota la Comunitat aplicant els criteris socials que prioritzen als col·lectius amb majors dificultats per a accedir a un habitatge digne.

  València és la província en la qual més habitatges s’han adjudicat, amb un total de setze, de les quals huit corresponen a Torrent i les altres huit a Gandia. Li segueix la província d’Alacant, amb set en la capital i cinc al Pilar de la Foradada. Pel que respecta a la província de Castelló, s’han cedit dos immobles a Vinaròs.

  Mitjançant l’aplicació dels criteris socials, en les assignacions dels habitatges de protecció pública propietat de EVha, a més de complir els requisits per a residir en un habitatge protegit, es prioritza a determinats col·lectius. Entre ells destaquen les víctimes de violència de gènere, afectats per un desnonament derivat d’una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer, les persones discapacitades amb un grau reconegut, les famílies amb menors a càrrec seu, aquelles que resideixen en immobles amb barreres arquitectòniques no corregibles o famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat.

  Cal tindre en compte que abans de l’aplicació d’aquests criteris socials, els habitatges s’assignaven únicament segons ordre de sol·licitud i nombre d’habitatges buits.

  El fet que el Consell haja adoptat aquesta mesura de donar preferència l’accés als habitatges als col·lectius més vulnerables demostra el seu compromís amb les persones que més el necessiten. Tant és així que, dels 30 habitatges assignats al juny i juliol, tres han sigut per a famílies afectades per un desnonament derivat d’una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer i dos a víctimes de violència de gènere.

  A més, el mes d’agost està previst l’assignació d’altres 26 habitatges de EVha en els municipis de Castelló, el Pilar de la Foradada, Torrevella, Alacant, La Nucia, Paterna i Gandia.

Et Pot Interessar