25.7 C
Gandia
Dilluns, 4 juliol, 2022

Gandia organitza un seguit d’activitats per celebrar el 8 de març

· Les activitats començaran el 2 de març i finalitzaran el 13 de març amb l’homenatge a les dones al Teatre Serrano

La regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro; acompanyada per l’Agent d’Igualtat, Esther Vidal, han presentat les activitats que s’han organitzat amb motiu de la celebració del Dia internacional de la Dona el pròxim 8 de març.

Navarro ha destacat que el 8 de març s’ha convertit en una data clau per a les dones de tot el món. “És una data en la qual les dones reivindiquem els nostres drets i els que encara falten per aconseguir. La lluita per reivindicar els drets de les dones està creixent i s’està expandint. Cada vegada són més les dones i els homes que reconeixen aquesta lluita com a pròpia i veuen en el feminisme una forma de reivindicar la igualtat entre homes i dones”.

L’edil ha destacat que la programació dissenyada des del seu departament té com a objectiu arribar a totes les dones i tots els públics. “Per això hem donat suport totes les iniciatives que vagen encaminades a impulsar la igualtat de gènere en tots els àmbits” va declarar la regidora qui juntament amb la tècnica del departament van destacar algunes de les activitats que es desenvoluparan dins de la programació.

Les activitats s’iniciaran amb el debat sobre sexualitat, a càrrec d’Agustín Zaragozá, que parlarà sobre els problemes de ser home, identitat, sexualitat i violències, i d’altra banda, Natalia de Ancos ens parlarà de “Sexualitat conscient, un plaer conéixer-me”. Aquestes xarrades seran a la sala d’actes de la Casa de la Marquesa, el dia 2 de març i començaran a les 17 h.

El dijous 5 de març, a les 16.30 h tindrà lloc a la sala d’actes de la Mancomunitat de la Safor una taula tècnica on s’abordaran diferents estratègies coeducadores dirigides a l’alumnat de primària, amb les intervencions de Rosana Nácher, Rosa Canet, l’equip psicopedagògic i l’equip de serveis socials de la Mancomunitat de la Safor.

El divendres 6 de març tindrà lloc la inauguració de l’Exposició Donart, composta per les obres de 16 artistes i 12 escriptores que romandrà fins oberta al públic fins al 30 de març.

A més, el Palau Ducal un any més ofereix la seua oferta cultural especial per al 8 de març, amb les visites en femení al Palau Ducal dels Borja, els dissabtes 7 i 14 de març a les 12.30 h. Les entrades són a 6 euros i l’entrada reduïda a 5, l’entrada especial a 4 euros. 

El dissabte 7 de març, la llibreria Gavina Llibres juntament amb el Cabasset ha organitzat una quedada per jugar al Trivial feminista, a les 12 h.

Ja el dia 8 de març hi haurà diverses cites. D’una banda, a les 10 hores tindrà lloc l’entrenament especial per a la Cursa de la Dona, al parc Joan Fuster, organitzat pel club d’atletisme Safor Teika i l’Àrea d’igualtat.
D’altra banda, també se celebraran les visites teatralitzades de Palau Ducal, sota el nom “Les dones Borja i el ducat de Gandia”, a les 10 hores i a les 12.30 h, amb un preu de 10 euros, 9 euros la reduïda i 6 l’entrada especial, per a més informació consultar a visites@palauducal.com.

Finalment, des de la Xarxa feminista de la Safor-Vallgidna, s’ha organitzat la manifestació feminista per commemorar el 8 de març, que començarà a les 18 hores al Centre de Salut de Beniopa.

Dilluns dia 9 de març a les 18 hores tindrà lloc la presentació del documental “En la brecha“, amb la presència de la seua directora, Clàudia Reig, a la sala B de Teatre Serrano.

El dimarts dia 10 de març a les 18 hores a la Biblioteca Central la psicòloga de departament d’Igualtat realitzarà el taller de prevenció de violència de gènere per a adolescents: sota el títol: “Què li passa a la meua filla?”.

D’altra banda, s’han organitzat un seguit de conferències enfocades a la diversió de les dones grans, a través de la “Clownferencia: dona vida i riure”, impartit per Amaia Prieto, de l’escola de clown HIjos de Augusto de la qual s’han programat sessions al Grau, Raval, Benipeixcar i Marxuquera.

El dia 10 de març a les 19.30 hores a la Casa de la Marquesa tindrà lloc la taula redona sobre “Les dones a la República i primers anys de la Dictadura”, amb els autors del llibre “La violència política contra les dones (1936 -53). El cas de la privació de llibertat a la província de València”.

El dijous 12 de març prossegueixen les activitats amb el cicle de conferències de “Dones sàvies”, a les 19.30 a càrrec d’Inma Alcalá, sota la ponència “L’Agenda secreta de Maria Camp Alange“.

Finalment, el 13 de març es posa el punt final a l’àmplia programació amb l’homenatge de la ciutat a les seues dones, on s’atorgarà un premi a tres dones i que finalitzarà amb el concert de Sole Giménez.
Les entrades es podran adquirir de manera anticipada a la Casa de la Marquesa per 5 euros a partir del dilluns dia 24 de febrer.

Articles relacionats