Gandia organitza un seguit d’actes pel Dia Internacional de l’eliminació de la violència de Gènere

• L’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives presenta l’agenda d’activitats (tallers, formació, contes, campanyes, teatre, presentació de llibres, xarrades…), centrades en 3 àrees: l’educació, el suport a les associacions de dones i la formació del professorat i el personal sanitari.

• Encara no es coneixen les dades de 2019, però la previsió és que seran més de 400 les dones ateses a l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte, ubicada en el departament d’Igualtat.

La regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro, acompanyada de la tècnica del departament i Agent d’Igualtat, Ester Vidal, ha presentat la programació del 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la violència de Gènere.

“Es tracta d’una programació variada, que arriba a tots els públics i que cobreix les necessitats de la ciutadania. I està centrada en tres àrees que considerem molt importants: L’Educació, amb tallers dirigits a la prevenció de la violència de gènere i l’educació en igualtat, als instituts i Primària, amb la col·laboració de les Ampa’s, el professorat i les coordinadores d’Igualtat. Les associacions de dones també juguen un paper important en la societat, perquè faciliten les relacions socials entre les dones, les ajuda a empoderar-se i enfrontar-se a les pors, discriminació, violència de gènere, etc… En aquest sentit, les activitats de les associacions de dones tenen una finalitat terapèutica física, psicològica i emocional… La tercera àrea és la formació, tant del professorat, com del personal sanitari”, ha explicat Navarro.

Programació

21 Novembre: Associació dones Marxuquera.
13 Desembre: Associació del Raval.
Aquests tallers, demandats per les mateixes dones de les associacions, seran impartits per un Policia Local, que donarà una sèrie de consells per a la seguretat de les dones, la detecció dels punts negres de la ciutat i com sentir-se més protegides.

15 Novembre i 22 Novembre: Formació per al personal sanitari de la Detecció, Actuació i Recursos per a l’abordatge de la Violència de Gènere.
Lloc: Hospital Francesc de Borja. Hora: 12.30 h.
Objectiu principal: que el personal sanitari d’atenció primària conega tots els recursos disponibles per a l’abordatge de la violència de gènere, sàpia el recorregut que realitzen les víctimes i conéixer millor el procés judicial, intervenció policial i psicosocial dels diferents professionals especialitzats en l’atenció a víctimes de la violència de gènere.

16 Novembre: El poblat de la Igualtat. Jugant per la igualtat, amb activitats com La caseta de la igualtat, Contes per la igualtat, Jugant aprenem a ser iguals, Jugant a les professions; El Col·legi de la igualtat.
Lloc: Plaza de l’Escola Pia. Hora: d’11 h a 14 h; 17 h a 20 h.
Objectiu principal: transmetre valors d’igualtat, diversitat i respecte entre els xiquets i xiquetes. A través del joc es pretén derrocar estereotips, jugar a les professions i el repartiment de les tasques sense distinció de sexes.

19 Novembre: Inici de campanya de conscienciació contra la Violència de Gènere per al sector hostaler.
Objectiu principal: visibilitzar els telèfons d’atenció de l’àrea d’igualtat a víctimes de violència de gènere, a través d’unes tovalloneres americanes que seran exposats durant 15 dies per tot el Centre Històric de la ciutat, amb el lema triat per a Gandia, com a ciutat protegida contra la violència de gènere.

25 Novembre: Lectura del manifest contra la Violència de gènere i lliurament de premis del Concurs de Dibuix de l’alumnat de 4t d’ESO.
Lloc: Façana de l’Ajuntament de Gandia. Hora: 12 h.
Com cada any es realitzarà la lectura del manifest i s’entregaran els premis als finalistes triats pel jurat prèviament des del departament d’igualtat. Es podran veure tots aquests dibuixos durant el mes de novembre en l’edifici d’igualtat, carrer Tossal, 8.

26 Novembre: Teatre «Em vol, no em fereix», oferirem aquesta obra per a l’alumnat de 2n de l’ESO, amb una totalitat de més de mil alumnes confirmats. D’altra banda oferim una sessió amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament a les 19 h, oberta a la ciutadania, en el teatre Serrano.

5 Desembre Presentació del llibre «Les teranyines de l’amor. Un llibre que recopila els diferents contes fets per l’alumnat de 4t de primària, que van rebre per part de l’àrea d’igualtat una formació en prevenció de la violència de gènere, a través de la desmitificació de l’amor romàntic, la identificació de conductes tòxiques en les relacions i com basar les nostres relacions en el respecte.
Presentarem aquest llibre a la Casa de la Marquesa, sala B el dia 5 de desembre, a les 12 h.

Finalment, també hem de destacar que durant els mesos de novembre i desembre, es realitzaran tallers de prevenció i detecció de la Violència de Gènere entre els adolescents en tots els Centres educatius de Gandia. Impartit per la promotora d’igualtat del departament d’igualtat.

D’altra banda, la psicòloga del departament realitza intervencions específiques entre adolescents, mares i pares, a través de tallers per a la prevenció de violència de gènere.

Més de 400 dones ateses

D’altra banda, fins que no finalitze l’any no es coneixeran les xifres oficials, però Vidal ha avançat que la xifra de dones ateses per l’assessor jurídic i la treballadora social de l’Oficina d’Atenció a la Víctima (depenent de la Generalitat) i la psicòloga del departament, supera les 400.

Et Pot Interessar