GANDIA ORGANITZA RUTES URBANES PER LES SENDES RECUPERADES PEL TALLER D’OCUPACIÓ

Després de 9 mesos de treball, la primera fase dels Tallers d’Ocupació Sendes Urbanes, d’inserció laboral, finançada pel fons Urban, finalitza el 14 de juliol. Durant aquest període, s’ha realitzat una formació teòrica i pràctica mitjançant 3 tallers: Jardineria, Manteniment d’entorns urbans i Promoció turística local i informació al visitant.
Precisament, els 10 alumnes del taller de turisme seran els encarregats de mostrar a la ciutadania bona part del treball realitzat a les tres sendes que s’obriran al públic de les nou previstes, amb la programació de tres excursions senzilles.

 

Les activitats les ha presentades aquest divendres la regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació (Ocupació), que col•labora en el projecte juntament l’àrea de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada de la directora dels tallers, Ana Fernández Rojo.

Així, la primera de les excursions serà el pròxim diumenge 29 de maig, a Santa Anna, on s’hi podrà gaudir del seu llegat històric i paisatgístic, redescobrint un nou barri gràcies a les millores realitzades dins del programa “Urban”. L’eixida serà a les 9.30 hores, des de la plaça El•líptica.

El diumenge 12 de juny, la ruta guiada correspon a l’ermita de Sant Antoni per tal de mostrar la interessant senda que, amb les recents obres d’adequació, uneix l’ermita amb el riu Serpis, dintre del projecte de l’Anella Verda. L’eixida serà a les 9.30 hores, des del parc del País Valencià.

I el diumenge 3 de juliol tindrà lloc l’excursió per la Senda Urbana de Benipeixcar. Es tracta d’un passeig interpretatiu, des del barri de Benipeixcar, descobrint el patrimoni natural i artístic d’aquesta popular senda. Coneixerem les obres i millores realitzades pel Taller d’Ocupació “Sendes urbanes de Gandia” a la senda groga, com ara recuperació de solars, plantació d’arbres i arbustos per a fer ombra, etc… Serà l’excursió final de tot el treball realitzat durant aquesta primera fase del projecte. L’eixida serà a les 9.30 hores, des de l’Ermita Martorell.

Les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament trucant als telèfons: 962959554 0 659822381 (de dilluns a divendres de 9 a 15 hores).

Finalment, Izquierdo ha recordat que aquesta primera fase de tallers ocupacionals vindrà acompanyada de 3 més fins a completar les 9 sendes que formen el projecte de l’Anella Verda de Gandia.

Et Pot Interessar