14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Gandia organitza el Festival Infantil “Menut Tirant!”

– Gandia presenta una àmplia programació de 8 activitats per al festival infantil ‘Menut Tirant!’

– Les àrees d’Infància, Polítiques Educatives i Política Festiva de l’Ajuntament de Gandia han organitzat, a proposta del Consell de la Infància, 8 activitats infantils distribuïdes a la Plaça Escola Pia (‘La ciutat educadora’), Plaça Major (‘La ciutat de la Infància’) i Plaça Tirant (‘La ciutat de les arts’), entre el divendres i dissabte 11 i 12 de juny, perquè els menuts i les menudes recuperen els jocs al carrer, després d’un any complicat. Poden assistir-hi tots els públics.

– Liduvina Gil, regidora delegada de Polítiques Saludables i presidenta del Consell de la Infància de Gandia: “Els membres del Consell de la Infància van acordar que seria bo que la infància de Gandia tinguera una sèrie d’activitats per a retornar-los una mica d’alegria després d’un any dur de pandèmia que els ha repercutit en la seua vida diària”.

– Carmen Fuster, regidora delegada de Polítiques Educatives: “Els departaments implicats en aquesta iniciativa formem part d’una administració molt propera a les necessitats de la ciutadania i, en aquest cas, del món educatiu”.

La regidora delegada de Polítiques Saludables i presidenta del Consell de la Infància de Gandia, Liduvina Gil, junt amb la regidora delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a presentar el festival dels xiquets i xiquetes de Gandia “Menut Tirant!” que obrirà al públic el divendres vinent i dissabte 11 i 12 de juny els espais infantils distribuïts a tres espais diferenciats per a evitar aglomeracions, com són ‘La ciutat educadora’ (Plaça Escola Pia), ‘La ciutat de la Infància’ (Plaça Major) i ‘La ciutat de les arts’ (Plaça del Tirant), perquè la infància de la ciutat puga gaudir dels jocs al carrer després d’un any complicat.

Es tracta d’una iniciativa proposada pel Consell i impulsada per les àrees d’Infància, Educació i Política Festiva de l’Ajuntament de Gandia, que naix arran del Acte de Cloenda del III Consell de la Infància, que estarà presidit per l’Alcaldessa de Gandia i que se celebrarà demà 11 de juny a les 17 hores al Saló de Plenaris de l’Ajuntament per a presentar propostes de millor per a la ciutat.

Primerament, Gil ha volgut agrair la tasca del Consell de la Infància, l’àrea de coordinació i tutoria dels centres educatius de la ciutat, així com la implicació dels pares i mares, per a creure en aquest projecte. Aquestes activitats “potents i de molta qualitat naixen del compromís que té Gandia en el programa ‘La Citta dei Bambini’ (La ciutat dels xiquets i les xiquetes) del psicopedagog Francesco Tonucci, al qual ell demana que es retorne el carrer perquè els menuts i les menudes puguen jugar-hi. I coincidint amb aquestes paraules, els membres del Consell de la Infància van acordar que seria bo que la infància de Gandia tinguera una sèrie d’activitats per a retornar-los una mica d’alegria després d’un any dur de pandèmia que els ha repercutit en la seua vida diària i els ha marcat una tendència d’oci digital que els han allunyat d’activitats al exterior”, ha explicat Gil.

Per la seua banda, Fuster ha matisat que la programació inclou activitats “molt col·laboratives i participatives que han sol·licitat els mateixos xiquets i xiquetes” i ha destacat que “els departaments implicats en aquesta iniciativa formem part d’una administració molt propera a les necessitats de la ciutadania i, en aquest cas, del món educatiu”. A més, ha recordat que Gandia treballa de manera molt estricta en matèria d’educació i d’infància a la ciutat, fet que ho avala la seua condició de membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.

La programació de la festa infantil “Menut Tirant” consta de les següents activitats:

Divendres 11 de juny

• ‘Els contes de Giani Rodari’, per la Companyia (Cia.) Rebombori Cultural, a les 17:30 h. a la Plaça Tirant;

• El recital històric de ‘El senyor tornavis’ (Cia. Xarxa Teatre) a les 18 h a la Plaça Escola Pia, i

• Espectacle musical ‘IruixaSkargots’ a les 19 h a la Plaça Major.

Dissabte 12 de juny

• Relat narratiu ‘Tirant d’aventures’ (Cia Estranya Teatre) a les 12.30 h. a la Plaça Escola Pia;

• Trobada lúdica ‘El laberint’ (Cia. Espectacle Espectacular) de 11 a 14 h. i de 18 a 21 h. a la Plaça Major;

• 11 a 14 h. i de 18 a 21 h. ‘Fireta de Jocs’ (Cía. Oci Urbà) de 11 a 14 h. i de 18 a 21 h. a la Plaça Tirant;

• 13 h. i 19 h. Espectacle de comèdia, circ i màgia ‘A su servicio’ (Cia. de teatre Tiritirantes) a les 13 i 19 h. a la Plaça Tirant, i

• Recital musical ‘Combos de Música Moderna’, de l’Escola de Música del Grau, a les 18 h. a la Plaça Escola Pia.

Articles relacionats