L’Ajuntament de Gandia va a posar a la disposició de les famílies que han perdut la seua primera llar com a conseqüència de l’incendi declarat dilluns passat a Llutxent, un total de 16 habitatges del parc públic. Amb aquesta mesura, sumada a la cessió de 18 habitatges privats i apartaments de la residència Visoren, s’espera cobrir la demanda “imminent” de reallotjaments per a acabar amb els desallotjaments provisionals.
Així ho ha anunciat l’alcaldessa, Diana Morant, en una compareixença en companyia de tots els membres del govern municipal, segons ha informat el consistori. Morant ha explicat que en Junta de Govern s’ha aprovat un acord sobre la base de l’ordenança municipal d’habitatge, a través del qual es va a assignar de “manera directa” aquests pisos a aquells ciutadans que necessiten reallotjament.
Fins a 30 famílies la primera llar de les quals es troba en l’àrea afectada pel foc (Montesol, Montepino i Las Cumbres), podran accedir a aquests habitatges oferits. “Des del primer moment, el gran horitzó de la nostra gestió ha sigut salvaguardar a les persones, atendre-les i donar-los recer”, ha expressat l’alcaldessa, qui ha recordat que es va habilitar l’Espai Baladre, des d’on s’ha estat coordinant el reallotjament en hotels, càmpings, albergs i diferents instal·lacions privades que han oferit aquests allotjaments.
No obstant açò, la situació a partir d’ara canvia “al no poder comptar amb les habitacions dels hotels a causa que entren en la quinzena més important del turisme a Gandia, per la qual cosa hem recorregut a noves alternatives”, ha dit l’alcaldessa.
Els veïns que van ser evacuats de Montesol, Montepino i Els Cims poden visitar els seus habitatges des de les 16.00 hores, després de l’obertura de la CV-675 entre Gandia i Barx de “manera controlada” i vigilada per Policia i Guàrdia Civil, però no podran tornar als seus habitatges ja que el subministrament de llum i aigua no es podrà reestablecer fins a la setmana vinent.
Aquests residents han estat visitant les seues cases, “de manera excepcional i controlada”, durant les últimes hores per a conèixer el seu estat, agafar estris com a medicaments o roba, o alimentar als animals, després que l’Ajuntament de Gandia impulsara una operativa amb l’autorització del Punt de Comandament Avançat del Cecopal (Centre de Cooperació Operatiu d’Emergències Locals), i la col·laboració de la Creu Roja i Policia Local, per a atendre la demanda.