GANDIA OBTÉ UNA PRÓRROGA PER A ACABAR ELS SET PROJECTES PENDENTS DEL PLA CONFIANÇA

El coordinador general d’Urbanisme de l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per comunicar que Gandia disposarà de 850.000 € per a realitzar projectes després de la signatura del decret per part del president de les Generalitat Ximo Puig i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, on es prorroga el termini per finalitzar les actuacions que s’havien posat en marxa durant la passada legislatura fins al 31 de juny del 2019.

Vicent Mascarell ha qualificat la notícia com «una bona mesura que posa solució a la situació d’alguns dels projectes del Pla Confiança que no havien estat adjudicats, tenien problemes d’execució, era impossible que es compliren els terminis marcats o ni tan sols havien estat autoritzats com és el cas de la reforma del parc Sant Pere. Davant d’aquesta situació i gràcies a la bona interlocució amb la Conselleria d’Hisenda, s’ha aconseguit que s’emeta aquesta mateixa setmana un decret amb la pròrroga, el que ens permetrà continuar treballant i no perdre aquests diners que ja estaven autoritzats».

Actualment, els projectes afectats són la gespa del camp de rugbi, la plaça Baladre, la plaça Tirant, el centre d’Alzheimer, el col•legi Cervantes o el club de Tir. En tots ells i per diferents circumstàncies era impossible complir el termini d’execució.

Entre tots els projectes, Mascarell ha destacat que en el cas del parc Sant Pere, valorat en 550.000 €, «era una iniciativa que no entrava dins de les intencions del govern i que al seu dia va comptar amb una oposició frontal per part dels veïns. En aquest sentit, destinarem aquesta quantitat a un altre projecte necessitat al districte de Beniopa-Roís de Corella».

D’altra banda, un altre dels projectes afectats serà el Casal Jove del Grau, ja que la ubicació ha estat descartada per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, per què l’organisme considera que es troba en zona inundable. En aquest sentit, Mascarell ha comunicat que s’han presentat al•legacions perquè la seua posada en marxa siga possible però en el cas que la resposta fos negativa, el govern buscaria un nou emplaçament per al Casal Jove del Grau.

Et Pot Interessar