18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia obté l’autorització per al Glámping

La Conselleria de Política Territorial aprova la implantació a Gandia d’un ‘glamping’ que suposarà una inversió de 9,5 milions

– S’estima que aquest projecte crearà entre 70 i 80 noves ocupacions directes, amb la consegüent repercussió en l’economia local i de la comarca de La Safor

– L’activitat d’aquest nou model de càmping de luxe és una oportunitat que permetrà dinamitzarà el turisme local

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha aprovat la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) per a la implantació d’un glamping a Gandia, amb una superfície total de 188.707 metres quadrats i amb una capacitat màxima per a 2.591 persones.

IMG 20221221 155359

Per a la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, aquesta inversió, que s’ha estimat en 9,5 milions d’euros, “és una oportunitat que dinamitzarà encara més el turisme local i augmentarà l’ocupació en el municipi durant tot l’any, mitjançant la creació d’ocupació estable i de qualitat, que permetrà continuar avançant en la desestacionalització del sector”.

Aquesta inversió es traduirà en la creació d’entre 70 i 80 noves ocupacions directes, amb la consegüent repercussió en l’economia local. Així mateix, la consellera també ha destacat que la creació d’aquest nou model de càmping de luxe a la comarca de La Safor “també permetrà que augmenten les ocupacions indirectes derivades de la mateixa activitat del càmping, ja que podrà ser un allotjament referent del sector a la província de València”.

El càmping s’integrarà en l’àmbit del carrer Molino de Santa María/Camí Vell del Grau, des dels quals es pot accedir a les parcel·les previstes per a la ubicació del càmping i a un quilòmetre, aproximadament, de l’estació del ferrocarril en el Grau de Gandia.

El subministrament d’energia elèctrica es farà mitjançant una connexió a línia de mitjana tensió existent a la part est de la parcel·la.

Així mateix, s’ha concretat que es potenciarà l’ús d’energies alternatives, mitjançant ubicació de panells solars tèrmics i plaques fotovoltaiques en les cobertes dels edificis.

El subministrament d’aigua potable es realitzarà mitjançant dos punts de proveïment a la part sud de la xarxa local. A més, comptarà amb sistemes d’emmagatzematge d’aigua, amb capacitat de 280 metres cúbics/dia, sistema de potabilització i sistema de bombament.

Aprofitaments del medi rural i desestacionalització turística

La declaració d’interés comunitari atribueix usos i aprofitaments en el medi rural, així com la utilització racional del territori i és complementari a l’oferta turística actual de la ciutat de Gandia.

Així, l’activitat del càmping configura un producte turístic innovador dirigit a un públic específic, facilitarà l’accés del turisme estranger i del nord d’Europa i contribuirà, a més, a la diversificació i complementarietat de l’oferta turística actual de la ciutat.

Així mateix, la necessitat d’emplaçament al mig rural es deu a la intenció de crear un entorn sostenible integrat, on la naturalesa i els espais lliures cobren protagonisme.

Articles relacionats