GANDIA OBRI EL MERCAT LABORAL A DESENES DE PERSONES EN JARDINERIA, ENTORNS URBANS I ZONES VERDES

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació de l’Ajuntament de Gandial, Alicia Izquierdo, ha clausurat el Taller d’Ocupació Sendes Urbanes de Gandia, promogut pel seu departament i cofinançat pel Servef i el Fons Social Europeu. L’objectiu del projecte durant els darrers 9 mesos ha estat la formació i ocupació de persones majors de 25 anys per a la seua futura integració laboral. Ha constat de tres especialitats formatives que han combinat mòduls de preparació teòrica i actuacions professionals: «Instal•lació i manteniment en entorns urbans», «Promoció turística local i informació al visitant» i «Infraestructura de jardins i zones verdes».

 

Ha presentat l’acte Ana Fernández, directora del Taller, i s’han pogut veure imatges tant del desenvolupament del taller com un Clip per a la Sostenibilitat protagonitzat pels alumnes que han treballat al projecte, que han rebut els diplomes acreditatius de la seua participació. El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas ha destacat “la importància d’aquest projecte, concebut fa molts anys, a l’hora de posar el relació l’entorn urbà amb el seu territori periurbà immediat: les 9 sendes projectades serveixen per a connectar el nucli urbà amb l’Anella Verda de Gandia”. Rosa López, subdirectora general de formació de la Generalitat Valenciana, ha insistit en la importància de la formació dels participants.
Per la seua banda, Alícia Izquierdo, ha recordat “l’ambició general del projecte, del qual s’ha executat només una part, i per tant ha reivindicat la possibilitat de continuar executant la resta de fases en futurs tallers de formació”.
L’agraïment vers la implicació de l’alumnat i professors del taller ha estat unànime, ha estat una de les claus de l’èxit del taller; “ara poden buscar un lloc en el mercat de treball i també continuar la seua formació en competències professionals en els espais de l’Urbalab”, on s’ha realitzat l’acte de cloenda de hui.

Et Pot Interessar