15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia nomenarà fill predilecte a títol pòstum al fundador de la Fundació Espurna

L’Ajuntament de Gandia va a iniciar l’expedient per nomenar Fill Adoptiu a títol pòstum a qui va ser president, fundador i ‘alma mater’ de la Fundació Espurna (dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual), José Pedro García Canet (al centre de la imatge amb l’alcaldessa Diana Morant). Morant traslladarà aquest divendres a la Junta de Portaveus la proposta d’aquest reconeixement per la seua aprovació.

Jose Pedro García va néixer a Almoines en 1941, va residir a Gandia i va morir el passat dia 3 de febrer. La seua activitat professional va estar vinculada a la docència, ja que va ser professor de Física i Química a l’IES Maria Enríquez. García Canet va estar també lligat a diferents col·lectius socials, com ara al món de les Falles, on ha estat un històric de la comissió Falla Màrtirs.

José Pedro va emprendre al llarg de la seua trajectòria diferents projectes, un d’ells, especialment encomiable: la Fundació Espurna, el seu gran llegat a Gandia. Una institució que s’ha convertit en referent a la Comunitat Valenciana per la integració social i laboral de les persones amb capacitats diferents, per la seua inclusió i per la seua visibilitat. Hui, i vint anys després de la seua posada en marxa, prop de 300 persones formen part d’Espurna. Des del centre especial d’ocupació, els habitatges tutelats, treballant al restaurant Boga de la platja, i des de moltes altres iniciatives com la Volta a Peu, els integrants d’Espurna desenvolupen el seu projecte de vida d’una manera digna.

És la segona vegada que l’Ajuntament de Gandia nomena un Fill Adoptiu a títol pòstum. El primer va ser el Pare Vicente Faus.

Articles relacionats