21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Gandia inicia la habitual neteja d’embornals

• L’actuació s’ha iniciat per la barriada de Kentucky, una de les zones més sensibles, però es prevé que es netegen els vora 9.000 que hi ha a la ciutat.

• Gandia és una de les ciutats més preparades per a suportar episodis de fortes pluges gràcies a les inversions que, històricament, s’hi han fet per a dotar-la d’una potent xarxa d’estacions de bombeig i de dipòsits de tempestes que superen el centenar d’unitats.

Ahir dimarts van començar els treballs de neteja dels embornals al barri Kentucky, una de les zones més sensibles a les inundacions en cas de fortes pluges. L’empresa mixta Actuacions Ambientals Integrals està al càrrec d’aquesta actuació.

El regidor responsable de Serveis Bàsics a la  ciutadania, Miguel Ángel Picornell, ha assenyalat “que esta tasca és habitual tots els anys quan arribem a la recta final de l’estiu. Comencem per les zones més sensibles, però aspirem a acostar-nos al total dels vora 9.000 embornals que hi ha repartits per tota la ciutat”.

Picornell ha recordat igualment que Gandia és una de les ciutats més preparades per a suportar episodis de fortes pluges gràcies a les inversions que, històricament, s’han fet per a dotar a la ciutat d’una potent xarxa d’estacions de bombeig i de dipòsits de tempestes que superen el centenar d’unitats.

El també responsable del Cicle Integral de l’Aigua ha lamentat el retard en l’inici de les obres del tanc de tempestes de Clot de la Mota. Una infraestructura dotada amb un pressupost de vora 9 milions d’euros i que mitigarà els efectes de les pluges torrencials en el nucli antic de la platja.

Com es recordarà, el 23 d’abril del 2021 es va adjudicar a Pavasal Empresa Constructora l’execució del projecte, però aquesta mercantil va renunciar i es va haver de tornar a licitar amb caràcter d’urgència. La nova adjudicatària hauria pogut començar ja les obres, però l’arribada de l’estiu ha tornat a ajornar l’inici de les actuacions que està fixat per al pròxim 19 de setembre.

Articles relacionats