18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

“Al regidor de Gandia, Pascal Renot, li han clavat un gol per tot l’escaire”

• El govern de Gandia ix al pas de les acusacions de Renolt per presumptes irregularitats en el servei de grua municipal

• Miguel Ángel Picornell, regidor de Contractació: «Al regidor no adscrit li han clavat un gol per tot l’escaire; s’ha cregut el que li han dit i s’ha llançat a una piscina sense aigua». 

Pascal Renolt va acusar ahir l’executiu local de no fer complir sentències judicials, en referència al contenciós que mantenen els treballadors de la Grua Municipal amb l’empresa concessionària del servei i que tenen a veure amb les aplicacions de les taules salarials que anaven aplicant-se abans de la subrogació per l’actual mercantil.

En primera instància i en el TSJ de la Comunitat Valenciana es va acceptar en part la demanda laboral. Els dos organismes judicials van absoldre a l’Ajuntament de Gandia, que va deixar de ser part en tot aquest conflicte.

El regidor delegat en matèria de contractació, Miguel Àngel Picornell, s’ha mostrat sorprés davant el contingut de les manifestacions del regidor no adscrit. L’Òrgan de Contractació és sabedor d’una sèrie d’irregularitats presumptament comeses per l’empresa concessionària de la grua. «Al regidor no adscrit li han clavat un gol per tot l’escaire, s’ha cregut el que li han dit i s’ha llançat a una piscina sense aigua».

En aquest sentit i a instància del sindicat Comissions Obreres, el passat 1 de juny es van reunir representants sindicals de la Grua amb el cap del Servei de Contractació, Josep Morant i el regidor delegat en matèria de contractació, Miguel Àngel Picornell. En aquesta trobada els representants sindicals dels treballadors de la grua van informar d’una sèrie d’irregularitats que, segons ells, haurien de ser causa de resolució del contracte.

El cap de Contractació els va demanar que documentaren les denúncies amb proves per a iniciar un expedient i depurar responsabilitats si fera falta. «A 24 d’agost, ni per registre d’entrada, ni per mail, ni per altres mitjans, s’ha rebut en el departament de Contractació cap comunicació per part dels treballadors del servei. No obstant això, els treballadors de la Grua tenen les portes de l’ajuntament obertes per a aportar les proves que reforcen el seu argument».

Respecte al servei que es presta en la platja, Picornell ha assenyalat que dipositar els vehicles retirats per la grua en el pàrquing del Passeig Marítim és una mesura favorable als propietaris dels cotxes afectats, que no s’han de desplaçar a punts més llunyans. Cal recordar que el dipòsit de vehicles es trobava, anteriorment, en una zona que aquest estiu s’ha habilitat com a pàrquing gratuït.

Articles relacionats