16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Gandia impulsa un pàrquing de pagament al centre de la Platja de Gandia

  • El centre de la Platja de Gandia tindrà un pàrquing de pagament per afavorir la rotació de vehicles i dinamitzar el sector turístic
  • L’Ajuntament atén la reivindicació de Destí Safor i del sector turístic en un lloc estratègic on és molt difícil estacionar durant l’estiu.

  • La mesura potenciarà el consum en els establiments del voltant, crearà menys impacte en el veïnat i reduirà la contaminació.

  • El Govern local també està estudiant l’adequació d’altres espais a la Platja per a compensar l’aparcament.

  • Se situarà al ‘pàrquing de Bacarrá’ i entrarà en funcionament aquest cap de setmana amb 360 places i un preu d’estacionament de 1,15 euros/hora amb opció màxima de 4 hores de durada i possibilitat de renovació.

  • Natxo Arnau, regidor delegat de Mobilitat: El que pretenem amb aquesta mesura és afavorir una rotació de vehicles en estiu. Es dóna també una solució a les queixes dels visitants que no podien estacionar al centre de la platja i acudien a altres destinacions”.

  • Ferran Martínez, regidor delegat de Polítiques Econòmiques-Comerç i president de la Junta de Districte de la Platja:El sistema de rotació garanteix als comerços, a l’hostaleria i als visitants no invertir massa temps buscant aparcament”.

  • José Manuel Navarro, president de DestíSafor: Aquesta mesura dóna una resposta vàlida i positiva a les preocupacions dels sectors empresarials implicats i dels clients”.

 El regidor de Mobilitat, Natxo Arnau, i l’edil de Polítiques Econòmiques-Comerç i president de la Junta de Districte de la Platja, Ferran Martínez, respectivament, acompanyats del president de l’associació d’hostaleria i turisme de La Safor DestíSafor, José Manuel Navarro, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a anunciar que l’Ajuntament de Gandia ha atés la reivindicació de Destí Safor i el sector turístic i establirà un pàrquing de pagament a la Platja que comptarà amb 360 places i que s’ubicarà al popularment conegut com pàrquing de Bacarrá (Clot de la Mota).

És un espai estratègic situat al centre de la Platja que concentra molta activitat de serveis turístic, hostaler i hoteler i on és molt complicat aparcar en plena temporada d’estiu. El que pretenem amb aquesta mesura és afavorir a la Platja de Gandia mitjançant una rotació dels vehicles en estiu”, ha declarat Arnau. A més, “es dóna una solució també a les queixes dels visitants que no podien estacionar al centre de la platja i acudien a altres destinacions”.

El regidor ha assenyalat que aquesta acció garanteix a la ciutadania de Gandia i als turistes que visiten la nostra platja tindre una alternativa per a estacionar i gaudir dels comerços i establiments, al temps que potencia el consum a aquesta zona.

El govern també ha d’estar del costat dels que mobilitzen l’economia, dels que creen ocupació, i dels que més han patit les conseqüències de la COVID-19, així que esta és una demostració més que l’Ajuntament es posa a la seua disposició i no els deixa a soles en el camí de la recuperació”, ha comentat Arnau.

Aquesta mesura se suma a altres iniciatives ja implantades com la Morada per a donar resposta a la reivindicació del sector turístic, a més de gestionar-se en consonància amb els objectius de l’Organització de Nacions Unides (ONU) orientats a afavorir el desenvolupament sostenible de les ciutats.

Així, segons ha explicat el responsable de Mobilitat, aquesta infraestructura entrarà en funcionament aquest cap de setmana i l’estacionament tindrà un cost de 1,15 euros/hora amb opció màxima de 4 hores de durada i possibilitat de renovació.

En el seu torn, Martínez ha remarcat la necessitat d’aquesta gestió “per a garantir una major eficiència dels pàrquings mitjançant el sistema de rotació, una fórmula que garanteix als comerços, a l’hostaleria i als visitants no invertir massa temps buscant aparcament”. A més, aquesta iniciativa ofereix una alternativa a l’afecció de la mobilitat i la limitació d’espais de pàrquing provocada per les obres de conversió en zones de vianants a la platja que tenen per objectiu adequar les infraestructures als serveis i a les necessitats vitals dels residents i dels visitants, ha assenyalat. En aquest sentit, el regidor de Comerç ha assegurat que el Govern de Gandia està estudiant l’adequació d’altres espais a la Platja per a compensar l’aparcament.

Finalment, Navarro ha manifestat que aquesta mesura dóna una “resposta vàlida i positiva a les preocupacions dels sectors empresarials implicats i dels clients” en relació a la necessitat d’incrementar les zones d’aparcament a la platja.

Articles relacionats