17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Gandia impulsa un nou programa de capacitació digital

– El Centre de Capacitació Digital iniciarà l’activitat el pròxim 26 de febrer i les persones interessades ja es poden inscriure a la pàgina web de l’Urbalab

La regidora delegada d’Economia, Empresa i Ocupació, Elena Moncho, i la professora del curs, Mayte Martínez Sifres, han presentat el nou Centre de Capacitació Digital.

Es tracta d’un programa formatiu mitjançant el qual, l’Ajuntament i l’Urbalab, que forma part de la Xarxa Estatal de Centres de Capacitació Digital, pretenen dotar la població de les competències clau per ocupar-les i millorar-ne les capacitats digitals.

Tal com ha explicat l’edil, al llarg del 2024 es duran a terme 8 edicions en què es preveu la participació de més de 100 persones. Cadascuna durarà 30 hores i contindrà 5 mòduls formatius. Concretament, la primera convocatòria arrancarà el pròxim dilluns 26 de febrer i finalitzarà el 8 de març. Les classes s’impartiran de 9.30 a 13.30 hores.

“Les persones inscrites rebran una alfabetització digital bàsica que els permetrà accedir a noves oportunitats de formació i d’aprenentatge. La idea és que quan acaben siguen capaços de resoldre problemes, fer compres en línia sense tindre por que els enganyen, etc.”, ha comentat Sifres.

Entre altres coses, es tractaran temes com la informació i el maneig del correu electrònic, la comunicació i la col·laboració en línia, la creació de contingut, la intel·ligència artificial o la seguretat a la xarxa.

El contingut s’impartirà de forma teòrica i pràctica per desenvolupar l’autonomia digital de l’alumnat. Una vegada superat el curs, les persones participants podran sol·licitar una acreditació professional de les competències adquirides.

La iniciativa s’ha iniciat gràcies a una ajuda de 24.500 euros que la Subdirecció General de Planificació i Gestió de la Formació Professional ha concedit al consistori. Aquesta prestació s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i el Fons Next Generation, que permeten la realització d’activitats destinades a enriquir les habilitats tecnològiques de la ciutadania.

Per finalitzar, tant Moncho com Sifres han convidat la població a participar-hi i han recordat que els interessats poden inscriure’s a la pàgina web de l’Urbalab Gandia.

Articles relacionats