14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Gandia impulsa la campanya ‘Arribarà el dia’ per la igualtat

– Gandia prepara la campanya de sensibilització sobre la igualtat ‘Arribarà el dia’ de cara al 8M

– Juana Navarro: “Cal demostrar a la gent que hi ha postures, actituds i missatges que es transmeten i que continuen dient que hi ha una gran desigualtat entre l’home i la dona”

• L’àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia distribueix cartells als MUPIS de la ciutat amb frases que busquen conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania sobre la igualtat.

• També suposa una manera de reemplaçar les manifestacions del 8M que no es podran celebrar per culpa de la pandèmia.

• La campanya també es llança a les xarxes socials i inclouen un codi QR que permet entendre el significat de les múltiples frases que s’utilitzen.

• Juana Navarro: “Hi han pautes que encara s’han de canviar. A vegades ho fem inconscientment, però cal demostrar a la gent que hi ha postures, actituds i missatges que es transmeten i que continuen dient que hi ha una gran desigualtat entre l’home i la dona. Per tant, són actituds que cal canviar”.

La igualtat efectiva entre homes i dones continua sent un repte hui dia. En moltes ocasions, el futur o l’èxit d’una dona es troba condicionat des de la seua infància, on se li assignen uns rols de gènere que causen unes expectatives errònies i que generen discriminació. Així, algunes qüestions com l’aparença física, els estereotips de gènere o la maternitat, segueixen generant debats al voltant de les dones i el que s’espera d’elles.

En aquest sentit, el 8M, Dia Internacional de la Dona, planteja moltes d’aquestes i d’altres qüestions amb l’objectiu de sensibilitzar a les societats modernes i reclamar la necessària igualtat. No obstant això, aquest any no seran possibles les manifestacions públiques a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, el que no vol dir, doncs, que aquest any siga menys reivindicatiu.

Per això, l’àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, encapçalada per la regidora delegada Juana Navarro, ha preparat tota una sèrie d’accions de sensibilització ciutadana, entre les quals es troba la campanya ‘Arribarà el dia’, una aposta clara per l’empoderament femení i un crit per un futur on no càpia cap desigualtat entre dones i homes que consisteix en la “creació de grans cartells que es podran trobar als MUPIS distribuïts pels barris de la ciutat, als quals es poden trobar frases que pretenen fer visibles la discriminació, les violències i desigualtats que cada dia pateixen les dones en tot el món”, ha explicat Navarro.

Així, la regidora d’Igualtat ha destacat que la conscienciació i la sensibilització sobre la igualtat no admet restriccions: “És important, no té restriccions. Ha d’arribar a tot el món. Hi ha coses que es fan dona forma automàtica que no són normals i que ofenen, i cal conscienciar per a canviar-les. Hi han pautes que encara s’han de canviar. A vegades ho fem inconscientment, però s’ha de demostrar a la gent que hi ha postures, actituds i missatges que es transmeten i que continuen dient que hi ha una gran desigualtat entre l’home i la dona. Per tant, són actituds que cal canviar”.

Aquesta campanya també es podrà seguir a través de les xarxes socials i als mitjans de comunicació. A més, ha afegit Navarro, “aquests cartells aniran acompanyants d’un codi QR on apareixeran diverses falques de ràdio on expliquen cadascuna de les frases escollides per a la campanya ciutadana del 8 de marc”.

Articles relacionats