14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Gandia impulsa el Programa d’Actuació Local contra el Soroll

– Gandia crea un Grup de Treball per a la implantació i l’avaluació del Programa d’Actuació local contra el Soroll

• És un organisme que està format per diversos departaments del consistori, i presidit per l’àrea d’Urbanisme, que treballarà per a posar en marxa polítiques que reduïsquen la contaminació acústica a la nostra ciutat i la convertisquen en un espai més sostenible i ecològic.

• Els membres que integren aquest grup plantejaran estratègies i accions en àmbits com la mobilitat, serveis i altres activitats socials, i després les examinaran per a conéixer la seua eficàcia. El Grup de Treball podrà actuar contra les principals fonts del soroll i proposar l’estratègia més adequada per tal de reduir la contaminació acústica.

• La creació del Programa d’Actuació s’ha aconseguit gràcies al Pla Acústic local que l’Ajuntament va aprovar en 2020 per a fer front als diversos reptes que planteja el canvi climàtic.

• Josep Alandete: “El Pla Acústic Municipal és una eina fonamental per a millorar la qualitat urbana i seguir construint una ciutat més amable, més sostenible i més saludable, i es concreta mitjançant un Programa d’Actuació contra el Soroll que permetrà millorar el benestar de tota la ciutadania”.

El vicealcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, ha anunciat que l’Ajuntament de Gandia ha creat el Grup de Treball per a la implantació i l’avaluació del Programa d’Actuació contra el Soroll a la ciutat. Es tracta d’una iniciativa col·laborativa i participativa entre diversos departaments del consistori que s’emmarca dins dels diversos reptes municipals per a combatre el canvi climàtic i que suposa “una eina fonamental per a millorar la qualitat urbana i seguir construint una ciutat més amable, més sostenible i més saludable”, ha explicat Alandete.

Cal recordar que el Pla Acústic Municipal es va aprovar en maig de 2020 en sessió plenària amb el dictamen previ i favorable de la Direcció General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Així, el regidor d’Urbanisme i president d’aquest Grup de Treball interdepartamental, ha afegit que, gràcies al Programa d’Actuació, “es podrà actuar contra les principals fonts del soroll i proposar l’estratègia més adequada per tal de reduir la contaminació acústica, així com disposar d’informació per a poder avaluar l’eficàcia de les accions efectuades”.

De manera específica, i per a convertir aquesta estratègia en realitat, els agents integrants prepararan i estudiaran les iniciatives plantejades en comú; elaboraran directrius per a dotar d’una partida pressupostària que permeta activar les actuacions previstes en el període de tems contemplat; formularan propostes per a impulsar els procediments administratius i legislatius, mobilitzaran els mitjans humans i tècnics dels quals disposa la ciutat i avaluaran l’eficàcia de les actuacions en el temps.

Per tant, es tracta d’un programa integral, transversal, global i exemplar creat per l’Ajuntament de Gandia, «que es posiciona com referent a l’hora d’implicar-se en la gestió de serveis municipals amb el desenvolupament de polítiques orientades a millorar la qualitat acústica de Gandia i, per tant, el desenvolupament sostenible de la ciutat, des del consens de criteris i maneres d’entendre i integrar el soroll en aspectes fonamentals com la mobilitat, el planejament, els serveis i les activitats de tota mena de la ciutat.»

Finalment, pel que fa a la dinàmica del Grup de Treball, els membres es reuniran, per regla general, una vegada cada tres mesos, però també ho faran quan els assumptes relacionats amb la gestió del soroll ho requerisquen.

Articles relacionats