13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Gandia implanta l’escoleta matinera gratuïta

· El servei començarà a totes les Escoles Infantils Municipals a partir de les 7.50 hores del pròxim dijous, 16 de novembre

La regidora delegada dIgualtat Maribel Codina i la regidora delegada dEducacio Esther Sapena fotografia Alex Oltra
La regidora delegada d’Igualtat, Maribel Codina i la regidora delegada d’Educació, Esther Sapena, fotografia Àlex Oltra

La regidora delegada d’Igualtat, Maribel Codina i la regidora delegada d’Educació, Esther Sapena, han presentat hui l’Escoleta Matinera, una iniciativa que començarà a funcionar en les Escoletes Municipals el pròxim dijous, 16 de novembre.

El projecte, subvencionat pel Pla Corresponsables de la Comunitat Valenciana, consisteix en un servei gratuït que permetrà als pares i mares deixar als seus fills i filles als centres abans de l’habitual.

Respecte a l’horari l’accés al servei d’Escola Matinera serà de 7.50 h a 8.00 h o de 8.20 h a 8.30 hores. S’espera que la iniciativa, a la que ja poden inscriure’s els interessats, puga beneficiar a un total de 200 famílies. Les persones interessades en fer ús del servei han de comunicar la seua adhesió al programa a la directora de l’escoleta des de hui fins al pròxim 14 de novembre.

D’aquesta manera, aquells que no puguen permetre’s pagar a una persona perquè cuide d’ells i no tenen a ningú que puga fer-ho, no es veuran obligats a reduir la seua jornada laboral. Així doncs, ha comentat Codina, “es promouran la conciliació familiar i laboral i la igualtat entre homes i dones”.

Per la seua part, Sapena ha explicat que les persones encarregades de dur a terme aquesta labor, seran d’una empresa externa. No obstant això, durant aquest mes de novembre les educadores dels centres acompanyaran a les noves professionals per a “garantir una transició progressiva i respectuosa amb l’alumnat”.

“Continuarem vetlant perquè l’atenció de qualitat a l’alumnat siga la prioritat de totes les nostres accions, però sense oblidar les necessitats dels pares i mares”, ha afegit.

Articles relacionats