12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Gandia implanta 15 terminals Punts de Venda per facilitar els pagaments administratius

– Gandia modernitza i agilitza els pagaments administratius de la ciutadania amb la implantació de 15 Terminals Punts de Venda (TPV)

• S’han instal·lat un total de 15 dispositius: 10 en les oficines d’informació i registre de Gandia i del Grau, i altres 5 entre les dependències de la Universitat Popular de Gandia i l’àrea d’Esports. Així ho han anunciat els regidors de Coordinació Administrativa i Hisenda.

• La ciutadania paga els tràmits administratius directament a aquestes màquines amb la seua targeta de crèdit/dèbit sense necessitat d’apropar-se al banc.

• José Manuel Prieto, portaveu del govern municipal i regidor delegat de Coordinació Administrativa: “Aquest sistema de pagament suposa un avanç en simplificació de processos, un estalvi de temps i de costos i un avanç en l’eficàcia administrativa d’aquest Ajuntament que reclamava la nostra ciutadania”.

• Salvador Gregori, regidor delegat d’Hisenda: “Es tracta d’una millora en la gestió administrativa econòmica, ofereix més eficiència en la utilització de recursos i, sobretot, facilita a les persones la gestió que fa el mateix Ajuntament”.

El portaveu del govern municipal i regidor delegat de Coordinació Administrativa, José Manuel Prieto, i el regidor delegat d’Hisenda, Salvador Gregori, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a presentar els Terminals Punt de Venda (TPV) que l’Ajuntament de Gandia ha implantat a les oficines d’informació i registre municipals amb l’objectiu de modernitzar els serveis administratius i d’agilitzar els pagaments tributaris de la ciutadania de manera telemàtica amb targeta. S’han instal·lat 12 TPV’s a les oficines d’informació del Gandia i del Grau i altres 5 entre les dependències de la Universitat Popular de Gandia i l’àrea d’Esports.

Aquest sistema de pagament “permet implantar les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l’Administració, una modernització que suposa un avanç en simplificació de processos, un estalvi de temps i de costos i un avanç en l’eficàcia administrativa d’aquest Ajuntament que reclamava la nostra ciutadania perquè no hagueren d’acudir al banc per a fer el pagament d’un tràmit administratiu”, ha destacat Prieto. Aquests terminals agilitzen les gestions tributàries de la ciutadania amb una targeta de crèdit o dèbit, ja que el pagament “arriba a la institució de manera automàtica mitjançant el sistema de ‘Quadern 60’ a l’aplicació de gestió de cobraments i l’aplicació genera un justificant que s’incorpora a l’expedient personal del ciutadà o ciutadana per a la seua tramitació”, ha explicat l’edil.

Amb aquesta innovació, “l’assistència ciutadana, que s’ha intensificat als últims tres anys, es converteix en una atenció integral que permet a la ciutadania tondre tota la tramitació administrativa completada, una pota que quedava pendent i que ara s’incorpora al sistema administratiu de l’Ajuntament gràcies al treball dels departaments d’Hisenda i Informàtica”, ha incidit el responsable de Coordinació Administrativa.

Per últim, Prieto ha aclarit que al mòdul d’autoliquidació present a la web municipal, els usuaris també poden generar la carta de pagament sense desplaçar-se perquè aquest pagament arriba a l’aplicació municipal de cobraments de manera automàtica.

Per la seua part, Gregori ha recalcat la importància d’aquesta nova metodologia de pagament tributari perquè “agilitza les gestiones amb l’Administració de persones que no tenen els mitjans corresponents per a fer-ho de manera telemàtica o d’altres que desconeixen la dinàmica digital per estar en una franja d’edat avançada”. D’aquesta manera, poden acudir a les terminals de les oficines on poden generar el pagament de manera directa de la mateixa manera que poden fer-ho a la web de l’Ajuntament sense necessitat d’apropar-se al banc.

Respecte a la dinàmica del pagament mitjançant sistema TPV, l’edil d’Hisenda ha especificat que “el codi de barres del model 460 de recaptació tributària identifica el concepte a pagar i aquesta recaptació es compatibilitza automàticament a través de fitxers bancaris. Per tant, es tracta d’una millora en la gestió administrativa econòmica, ofereix més eficiència en la utilització de recursos i, sobretot, facilita a les persones la gestió que fa el mateix Ajuntament i que culminarà en aquesta oficina d’atenció integrada que permetrà que la gent isca de les dependències en la majora dels tràmits fets”.

Els pagaments que es poden gestionar a través d’aquesta nova metodologia són les següents:

1. Taxa Bodes;
2. Taxa Proves selectives,
3. Taxa Llicència Autotaxi;
4. Taxa Documents administratius;
5. Taxa Espectacles o Transports;
6. Taxa Llocs, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, indústries al carrer i ambulants;
7. Taxa Obertura establiments;
8. Taxa Cementeri;
9. ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres);
10. ICIO. Rases;
11. Ocupació via pública;
12. Taxa Retirada vehicles;
13. Taxa Establiments municipals;
14. Taxa Plusvàlues;
15. Cànons;
16. Fiança Obres;
17. Fiança en general,
18. Taxa instal·lacions elèctriques, i
19. Taxa 1,5% Empreses explotadores de Serveis

Articles relacionats