18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia i Oliva rebren ajudes de la Diputació de València per a prestar servicis als turistes

• La Diputació de València distribueix 1,85 milions d’euros entre 15 municipis turístics de la província

• La dotació, realitzada per la corporació provincial a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat, persegueix col·laborar amb els ajuntaments en la prestació de serveis als turistes

• Jordi Mayor: “Les localitats que han perdut enguany la condició de municipi turístic podran accedir a altres ajudes de la Diputació de València per a continuar treballant en el seu desenvolupament turístic”

La Diputació de València distribuirà un total d’1.855.301 euros entre els 15 municipis de la província amb menys de 100.000 habitants que tinguen la condició de municipi turístic enguany, amb la finalitat de col·laborar amb els ajuntaments d’aquestes localitats en la prestació de serveis a la població turista que reben i que no computa a l’efecte d’assignacions pressupostàries habituals per part de les administracions.

Es tracta dels municipis d’Ademús, Alboraia, Bocairent, Canet d’en Berenguer, Cullera, Énguera, Gandia, Oliva, Ontinyent, Puçol, El Puig de Santa María, Riba-roja de Túria, Sagunt, Sueca i Xàtiva.

L’aportació es realitzarà a través del Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics de la Comunitat Valenciana, impulsat per la Generalitat, per a dinamitzar l’economia de les localitats considerades turístiques, no posar en risc la seua suficiència financera, garantir la prestació de serveis locals adequada a persones residents i turistes i implementar les mesures necessàries per a compensar els efectes del turisme en el municipi i el seu desenvolupament sostenible.

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, ha anunciat que, encara que enguany ha descendit notablement el nombre de localitats a la província amb el reconeixement oficial de municipi turístic, aquestes “podran accedir a les ajudes Impulsem Turisme 2023 de la Diputació per a continuar treballant en el seu desenvolupament turístic”, compensant en certa manera la pèrdua econòmica inicial. “Des de la Diputació volem recolzar a aquests municipis perquè continuen creixent turísticament, per la qual cosa la corporació habilitarà altres línies d’ajuda que evitaran que els ajuntaments queden desatesos en aquest àmbit”, ha insistit.

Criteris de distribució

La quantia destinada a cada municipi varia en funció dels criteris establits per a la seua concessió. El 50% del pressupost total s’assigna mitjançant una mateixa quantitat a cada població amb condició de municipi turístic. Un altre 25% del pressupost es distribueix en funció de les places d’allotjament reglat de cada localitat, per als municipis turístics d’excel·lència i rellevància. Un 20% segons el nombre de banderes blaves o camins blaus del municipi i un altre 5% en funció del nombre d’oficines de turisme de la població.

Per comarques, a la Safor; Gandia rebrà 292.000 euros i Oliva 248.000; a la Vall d’Albaida, Bocairent disposarà de 87.000 euros i Ontinyent de 66.500; a la Ribera Baixa, Cullera té assignats 305.000 euros i Sueca 71.000; al Camp de Morvedre, Sagunt ingressarà prop de 150.000 euros i Canet d’en Berenguer 108.000; i a L’Horta Nord Alboraia, Puçol i El Puig es repartiran 98.000, 83.000 i 73.000 euros respectivament. A més, Riba-roja (Camp de Túria) disposarà de 69.000 euros; Ademús (el Rincón) i Énguera (la Canal) de 66.000; i a Xàtiva (la Costera) li corresponen 73.000 euros.

Articles relacionats