13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Gandia i Oliva llancen una campanya pel sexe segur en Falles

Els regidors de Joventut de Gandia i Oliva, Laura Morant i Àlex Salort, respectivament, acompanyats pel president del Consell dels Joves de Gandia, Hèctor Juan Bofí, han presentat la campanya d’informació i sensibilització del CJG dirigida a la població jove pel sexe segur en Falles. El lema: “Si en Falles folles, fes-ho segur”.

“Calen moltes campanyes de conscienciació, perquè segons l’Organització Mundial de la Salut, l’adolescència i el tram de 15 a 20 anys continua sent un grup de risc pel que fa a la pràctica sexual no segura. Cada vegada s’inicien en el sexe més prompte i necessiten saber que el preservatiu és un mètode que té un índex de seguretat del 85% front a les malalties de transmissió sexual i un 95% de fiabilitat per tal d’evitar els embarassos no desitjats”, ha assegurat Morant. 

 “Són importants aquest tipus de campanyes dirigides a la gent jove. Des de l’administració pública hem de fer molta pedagogia per a promoure la protecció front al perill de transmissió de malalties sexuals i l’ús dels preservatius contra els embarassos no desitjats. Esperem que en el futur s’hi adherisquen més administracions”, ha explicat Salort.

Gràcies també a la col·laboració del Centre de Salut Pública de Gandia, el Consell dels Joves repartirà 2.000 preservatius durant els pròxims dies als casals fallers de Gandia i Oliva, a més de fullets informatius, xapes i altres elements amb frases i missatges de la campanya. “És tot un plaer traure, un any més, la campanya al carrer amb imatge renovada i la més potent dels últims 10 anys. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració del Calaix Jove de la Mancomunitat, els ajuntaments de Gandia i Oliva i la Federació de Falles de Gandia”. Bofí espera comptar l’any que ve, a més, amb la participació dels ajuntaments de Tavernes i Xeraco.

Articles relacionats