14.2 C
Gandia
Diumenge, 4 desembre, 2022

Gandia homenatja 3 dones per la seua trajectòria feminista amb motiu del 8 de Març

· El Consell de les Dones aprova reconéixer Isabel García Peiró, Vicenta Llorca Climent i Rosa Orquín Climent. Tres dones que destaquen per la seua professió i la lluita per la consecució de la igualtat real.

El Consell de les Dones celebrat aquest matí per via telemàtica ha aprovat reconéixer Isabel García Peiró, Vicenta Llorca Climent i Rosa Orquín Climent, per la seua àmplia trajectòria vital i el seu compromís amb la defensa de la igualtat real entre dones i homes.

La proposta va ser portada a l’organisme per la regidora delegada d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro i aprovada pel Consell.

Per la seua banda, l’alcaldesa de Gandia, Diana Morant, ha felicitat Isabel, Vicenta i Rosa i ha destacat que aquest tipus de nomenaments són “una forma de reconéixer la trajectòria i la implicació de dones que destaquen en els seus respectius camps i que segueixen treballant per una ciutat i una societat on els homes i les dones tinguem els mateixos drets”.

Després de la celebració de la reunió, Navarro ha destacat que des de la seua regidoria “estem preparant tot per a aquest 8 de març en el qual cridem ¡Juntes per la igualtat!. A més, el Consell Municipal de les Dones ha triat homenatjar tres dones que destaquen per la seua professió, trajectòria feminista i lluita per la consecució de la igualtat real”.

ISABEL GARCÍA PEIRÓ

És en l’actualitat Subdirectora d’Infermeria de l’Hospital  Francesc de Borja.

Ha desenvolupat la seua vida professional en diferents Hospitals i Serveis en Madrid, València, Gandia, en unitats com la Vigilància intensiva de Nounats, UCI, Cirurgia, Pneumologia, i també ha sigut Supervisora, Adjunta de Direcció i Subdirectora, Adjunta a la Direcció i Subdirectora d’Infermeria.

Aquesta no ha sigut tasca fàcil en l’etapa de l’era COVID, en la qual la seua experiència de Gestió i Planificació han sigut decisives per a mantindre les estructures i l’equip humà que s’ha dedicat a cura de les persones malaltes a l’hospital.

Podria haver-se jubilat l’any passat i viure aquesta experiència des de l’altre costat de la barrera, però el seu compromís amb el personal sanitari i els seus companys i companyes de l’equip de Direcció, li ha portat a la decisió de continuar activa ajudant i donant-lo tot.

VICENTA LLORCA CLIMENT

Vicenta Llorca Climent (Oliva, 1950) va ser professora a l’IES Gabriel Císcar d’Oliva i a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, en aquest últim també va ser Vicedirectora, Cap de Departament i Bibliotecària. Actualment, jubilada.

Pertany a Tirantianes ACSaforíssims SL, Dones de frontera, Associació d’Estudis Fallers i a l’Executiva del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals “Alfons el Vell”.

Ha participat en diferents publicacions, és autora de “La delicada de Gandia”.

Col·labora amb la Cadena Ser en un microespai poètic i en el CEIC va coordinar l’Homenatge a la Paraula – “Silenciades” (2016), “Diguem no” (2017).

ROSA ORQUIN CLIMENT

Nascuda a Barcelona. Als seus 14 anys va començar a treballar de locutora en Cadena Ser Gandia, sent en els anys 50 la veu del programa cultural de Cadena Ser ‘Sobretaula Nocturna’ i el concurs ‘El millor per al millor’.

Un dels seus últims programes es va emetre fins al 2012 els dimecres en Cadena Ser Gandia “El minut perdut de Rosa Orquín“, reflexions i records seus, creat i locutat per ella mateixa.

Articles relacionats