21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Gandia hissa les banderes que reconeixen la qualitat de les seues platges i serveis

La platja de Gandia llueix un any més les 10 banderes que en certifiquen la qualitat mediambiental i l’excel·lència en els serveis que es presten. Aquestes són, concretament, la Bandera Blava i la bandera commemorativa dels 36 reconeixements; Aenor: ISO 14001; ISO 9001; la bandera ‘Q’ qualitat turística i la de sostenibilitat que atorga l’ICTE; la bandera Qualitur i la bandera de platja sense fums; platja cardioprotegida; i Ecoplatges.

A l’acte d’hissada de les banderes hi han participat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; a més d’altres membres de la corporació municipal encapçalats per la regidora de Turisme, Balbina Sendra i responsables dels serveis que es presten a la platja.

Després de la hissada de banderes, José Manuel Prieto ha agraït l’assistència de Colomer a l’acte de hui i el suport que sempre ha prestat a la ciutat. La primera autoritat municipal s’ha mostrat satisfeta per ser “la platja del territori nacional amb més serveis de qualitat reconeguts i que més temps els presta”. “Venim de mesos molt intensos turísticament i hem d’agrairel treball previ del sector, les aliances publicoprivades, la feina dels tècnics municipals i la tasca que fan les brigades que presten serveis a la platja“.

L’alcalde ha recordat que Gandia és el municipi que més inverteix en el contracte de salvament i socorrisme i que també contempla aspectes com el bany adaptat. “L’objectiu és créixer a punts de bany adaptat. Som un referent en activitats de làmina d’aigua i de sorra, cosa que acaba provocant l’arribada d’inversions i la generació d’ocupació“.

Per part seua, Francesc Colomer ha afirmat que “Gandia o la seua corporació fan hui una exhibició d’un treball col·lectiu que els ha convertit en un referent no només de la gestió del litoral sinó a ser capaços de créixer amb sostenibilitat i intel·ligència. Totes aquestes banderes són fruit del compliment d’avaluacions molt fermes“.

D’altra banda, el secretari autonòmic de Turisme ha posat en valor la bandera de Sostenibilitat i la importància que tindrà per a les generacions futures aquest tipus de reconeixement a l’hora d’escollir una destinació de vacances. “El nou públic jove tindrà molt en compte la qualitat certificada i això ens ajudarà a competir contra altres destins on la sostenibilitat es té en compte“.

Finalment, la regidora delegada de Turisme, Balbina Sendra ha declarat que “per mi és un honor començar la temporada com a regidora de Turisme amb tots aquests distintius que són el fruit i el treball del sector, els tècnics del departament i les contracten que presten serveis“.

Articles relacionats