22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Gandia hissa la bandera de l’arc de Sant Martí per recolzar el col·lectiu LGTBIQ

 

– Gandia celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ amb un manifest i la hissada de la bandera de l’arc de Sant Martí

Com és tradicional, aquest migdia s’ha realitzat a la plaça Major de Gandia la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que se celebra hui dimarts 28 de juny.

A l’esdeveniment, ha assistit tota la corporació municipal i representants del Consell dels Joves de Gandia i d’altres col·lectius Lgtbi com DragSafor o Clgs Lgtbi+ Safor-Valldigna, entre altres.

En primer lloc, la presidenta de DragSaforJulen Camarena, ha recordat que “tots els éssers humans naixem lliures i iguals en dignitat i drets, sense cap restricció”. A més, ha afegit que aquest dia “ens recorda la importància de continuar construint una societat més tolerant”.

Per la seua banda, Carlos Pajuelo, representant del Consell dels Joves de Gandia, ha destacat que “volem que Gandia siga un exemple en la lluita contra l’homofòbia. Per això, durant tot el mes de juny hem celebrat l’Orgull per a donar visibilitat a la realitat LGTBI”. Seguidament, Pajuelo ha donat a conéixer els guanyadors del concurs “Orgullosament artistes”. Així, en la categoria ‘primària’ el vencedor ha sigut Stefano di Carlo, del col·legi Botànic Cavanilles; mentre que Triana Marí, del col·legi Escoles Pies, ha sigut la guanyadora en la categoria ‘secundària’.

Després de la lectura i l’entrega de premis s’ha penjat la bandera de l’arc de Sant Martí al balcó de l’edifici consistorial per tal de mostrar el compromís de la ciutat en la construcció d’una societat diversa que reconega els drets i les llibertats de les persones Lgtbi+ i pose punt final a la discriminació que encara pateixen en alguns casos.

Articles relacionats