Gandia habilita com aparcament un solar municipal de 2.200 metres pròxim al moll del ferri d’Eivissa

Els passatgers del Ferri Gandia-Eivissa, els espectadors dels concerts d’estiu a Gandia i els clients dels establiments d’hostaleria tindran des d’ara més fàci estacionar al Grau, on l’ajuntament està condicionant com a aparcament un solar de propietat municipal de 2.200 metres quadrats, proper al camp Fort-Llopis del Grau. «Esperem complir així amb les aspiracions del sector hostaler que ens ho demanava, així com disposar de places extra per al Ferry a Eivissa o de cara a les actuacions d’Escena Gandia, ja que segons les previsions generarem unes 100 places d’estacionament noves«, ha declarat el regidor de Serveis Bàsics a la ciutadania de Gandia, Miguel Ángel Picornell, que ha informat de l’estat d’execució del Pla de Vials del 2018, «uns treballs que continuen transformant la trama urbana del nucli urbà i dels seus districtes, del que aquest Govern està molt satisfet. S’ha fet molt en aquests gairebé tres anys de mandat«, afirma, i recorda que les millores de vials s’estan realitzant tant a Gandia com a la platja i el Grau.

Aquesta legislatura i aprofitant les obres s’han realitzat més de 150 actuacions destinades a millorar l’accessibilitat als carrers de Gandia i que ascendiran a un total de més de 200 en finalitzar la legislatura. «Tindre cura de les persones amb mobilitat reduïda ha estat un dels objectius d’aquest Govern des del minut 0 de la legislatura. A la platja hem traçat un pla en què hem establert tres zones, repartides des de l’inici fins al final de la platja, de manera que qualsevol persona amb dificultat per moure puga anar des de la carretera Natzaret – Oliva fins a la mateixa platja Nord sense trobar cap obstacle. Sabem que queda molt per fer i en aquest sentit treballarem per seguir millorant l’accessibilitat» ha destacat l’edil.

Pel que fa a la renovació de vials, és a dir, fresat i reasfaltat, Picornell ha informat que ara mateix s’està treballant en diversos escenaris. En Venècia a la plaça Nova; al Grau en els carrers Juan de la Cierva i Llevant; i a Gandia al carrer 9 d’octubre. També es renovaran els pròxims dies els carrers Marqués de Campo, Pare Pasqual Catalá i Mossen Moragues.

Totes aquestes actuacions en aquests vials suposen una inversió lleugerament superior als 200.000 euros.

Un altre aspecte destacat per Picornell ha estat la renovació del paviment de voreres en deficient estat. Ara mateix s’està actuant al carrer Cap de Sant Antoni i en acabar s’iniciaran els treballs al carrer Esqullera, tots dos a la platja i al nucli urbà també es realitzaran treballs a l’avinguda de València on hi ha una vorera per a reparar, a més del carrer Alqueria de les Flors on es faran passos de vianants adaptats.

Com actuació integral, que comprén la instal·lació d’aigua potable, voreres i vials, s’inclou també el carrer Tirso de Molina.

En aquest capítol de renovació de voreres i actuacions integrals, també es destinen més de 200.000 euros.

Totes aquestes actuacions, les que ja s’han realitzat i les previstes fins a final d’any, s’ajusten al milió d’euros dels pressupostos municipals, encara que Picornell ha explicat que la previsió és poder ampliar aquesta quantitat en 200.000 € més per complementar les actuacions del Pla de Manteniment i Millora de Vials d’aquest 2018.

Et Pot Interessar