GANDIA HA REDUÏT EL DEUTE COMERCIAL EN 18 MILIONS AL DARRER SEMESTRE DE 2015

El coordinador general d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori, ha informat este dimecres que en el ple que se celebrarà dijous que ve serà presentat el document de seguiment del pla d’ajust corresponent al tercer i quart trimestre de 2015 d’acord marquen els temps de l’administració.

D’aquest informe, Gregori ha volgut destacar que “la sagnia del deute comercial d’aquesta ciutat s’ha acabat. No obstant continuem complint amb les previsions, i la reducció del deute durant 2016 serà encara més gran”.

 

El coordinador general ha explicat l’informe on es demostra que no només s’ha aturat sinó que s’ha produït un descens en la quantia de 17.119.548,84 €. D’aquesta quantitat, 16.400.000 € es corresponen amb l’avançament dels impostos de l’Estat que va gestionar l’actual executiu i 719.548,84 €, estan directament relacionats amb les mesures d’estalvi posades en marxa i que han permés pagar els deutes a petites i mitjanes empreses. I tot, tot i que a causa dels avanços sol•licitats pel PP (4.000.000 €) i la devolució dels diners aportats per l’Estat per a la construcció del INNOVA, l’actual executiu ha disposat de 1.200.000 € menys al mes per fer front a les obligacions amb els proveïdors durant els últims sis mesos. “Si haguérem disposat d’aquests diners, podríem haver reduït el deute comercial en 8 milions d’euros en només sis mesos” va afirmar Gregori.

Un altre dels temes que també ha volgut comunicar el coordinador general és que durant aquests dos trimestres s’han reconegut factures per valor de prop de nou milions d’euros, “Hem fet un esforç enorme per què prop d’un 40% de les factures que el PP havia deixat sense reconéixer i que estaven en els calaixos entren al circuit de pagament del consistori. Durant els últims sis mesos hem pagat a proveïdors 28,7 milions d’euros”.

Finalment, Gregori ha informat que durant la segona setmana de març “ja tindrem regularitzats tots els préstecs tant a llarg com a curt termini i les pòlisses que estaven pendents de renegociar. Estem posant en ordre els comptes i la viabilitat econòmica d’aquest ajuntament ja no és una utopia. Aquesta ciutat tindrà un horitzó econòmic fiable en un futur, sempre que se seguisca treballant d’aquesta manera”.

Et Pot Interessar