17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Gandia gaudirà d’una Ruta Literària: Dones Escriptores

Gandia, la ciutat dels Clàssics, també té un grapat d’escriptores amb una obra molt interessant. Per aquest motiu, el 8 de març, el Departament de Turisme en col·laboració amb la Illeta de Projectes, proposa un passeig pel centre de la ciutat, on conéixer, i llegir, un recull d’escriptores de Gandia, o relacionades amb la ciutat.

Serà el dissabte 4 de març, a les 10 hores i el punt de trobada la plaça de Sant Josep, al Raval.

La visita guiada la conduirà Isabel Canet Ferrer, escriptora de referència, assentada a la nostra ciutat, que sempre ha compaginat l’interés per la investigació historiogràfica amb l’estima per la literatura. Activitat gratuïta, cal fer la inscripció: https://form.jotform.com/230533101277344

Isabel Canet és llicenciada en Geografia i Història, especialitat Història de l’Art, per la Universitat de València. Fundadora i presidenta d’Arc de Mig Punt. Associació Memòria i Patrimoni, membre del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell i de l’associació d’escriptors Saforíssims.

Forma part del consell de redacció de la Revista de la Safor i de la revista Caràcters. El 2008 va publicar un primer llibre de biografies, titulat Or i Vellut. Retrats de dones de Gandia, que recollia les experiències vitals de nou dones destacades de la capital de la Safor.

El 2010 va quedar finalista del Premi Enric Valor de Narrativa Juvenil amb la novel·la La copa dels orígens publicada per Edicions del Bullent.

El 2015 va publicar una segona novel·la fantàstica titulada El Baró de Foc a Edicions del Bullent.

El 2019 va publicar un nou llibre, I tu, sols tu, a Sembra llibres. El llibre explora històries a través de diverses cançons de Zoo, Obrint Pas o El Diluvi, entre d’altres

Ha participat en la campanya Llegir en Valencià amb la rondalla El tresor del castell de Marinyén, i els contes La boda del Girau i Una ombra estranya, publicades per Bromera.

A més ha participat en diversos llibres col·lectius: Entre dones, publicat per Balandra el 2016, La improbable vida de Joan Fuster, publicat per 3 i 4 el 2017, Nosaltres les Fusterianes, publicat per 3 i 4 el 2017.

Articles relacionats