Gandia figura entre els ajuntaments implicats en la trama de les aplicacions de trànsit

La Policia Nacional ha llançat aquest dimarts a primera hora una operació anticorrupció amb escorcolls a diversos ajuntaments de tota la geografia espanyola, entre ells el de Gandia, per la contractació presumptament irregular d’aplicacions de trànsit. L’Ajuntament de Gandia no ha estat escorcollat, però el jutjat ha requerit informació.

No s’han produït detencions a Gandia, ni al Puig, l’altre municipi valencià implicat. En l’operatiu, liderat per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) juntament amb la Fiscalia Anticorrupció, es preveuen detencions principalment a la Comunitat de Madrid, Catalunya, Astúries i Castella i Lleó.

Al centre de l’operació es troba l’empresa Aplicaciones Gespol SL, una filial del grup Sacyr amb seu a Barcelona que va ser constituïda l’octubre del 2016 i que està especialitzada en aplicacions per controlar el trànsit rodat.

Els investigadors creuen que hauria manipulat concursos públics amb la connivència de polítics locals del PSOE, PP i Cs.

En el dispositiu, coordinat per la Fiscalia Anticorrupció amb la direcció de diversos jutjats, la Udef compta amb suport d’altres unitats de la de Policia Judicial i de prefectures superiors.

L’empresari José Luis Ulibarri, investigat dins de la trama del cas Gürtel, es troba entre els detinguts en la investigació de la Fiscalia Anticorrupció i l’Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia pels contractes de diferents aplicacions de gestió policial en una quarantena de municipis, segons han informat a Europa Press fonts de la investigació.

Els fets investigats, segons una nota de premsa de la Fiscalia Anticorrupció, estan relacionats amb els delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública, revelació d’informació privilegiada, malversació, tràfic d’influències, suborn, falsedat documental per funcionari públic i per particular, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.

Entre els detingurs figura també l’alcalde d’Arroyomolinos, Carlos Ruipérez, el que el converteix en el primer regidor de Ciutadans arrestat per la presumpta comissió de delictes de corrupció.

Ruipérez ha prestat declaració en dependències policials. Fonts municipals han assenyalat que l’Ajuntament d’aquesta localitat madrilenya està col·laborant en tot el que la Policia Nacional li està requerint.

A més d’Arroyomolinos, hi ha altres setze municipis de la Comunitat de Madrid afectats per l’operació llançada sobre possibles falsejaments de contractes de gestió policial, que està duent a terme la Fiscalia Anticorrupció amb la UDEF.

Podem demana explicacions

Podemos Gandia ha expressat la seua preocupació davant el requeriment d’informació per part del Jutjat a l’Ajuntament de Gandia, i recorda que els fets que s’investiguen tenen a veure amb delictes de prevaricació administrativa, frau a l’administració pública,
revelació d’informació privilegiada, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, suborn, falsedat documental per funcionari públic i per particular, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.
Creiem que l’investigat revesteix una gravetat màxima que exigeix explicacions aclaridores. Demanem també que es facen públics tots els contractes que s’hagen pogut signar amb Sacyr o filials i quines persones estaven darrere d’eixes contractacions.

 

Et Pot Interessar