GANDIA FICA LA BANDERA DE LA UE A MIG PAL

A l’igual que han fet nombroses administracions locals de l’Estat, l’Ajuntament de Gandia ha decidit aquest migdia baixar la bandera de la Unió Europea que oneja al balcó de la façana de l’edifici consistorial. La mesura del govern ha comptat amb la unanimitat de tots els grups municipals: PP, PSPV-PSOE, Més Gandia (Compromís-EUPV-ERPV) i Ciudadanos. Es protesta d’aquesta manera contra el posicionament de la Unió Europea pel que fa a la crisi humanitària dels refugiats sirians.

 

Una postura europea que xoca frontalment amb la voluntat de la nostra ciutat de ser una ciutat d’acollida, solidària amb el veïnat que està passant-ho malament, però també amb les víctimes de les guerres.
De fet, el 17 de setembre de 2015 el Ple de l’Ajuntament de Gandia va aprovar per unanimitat una moció que declarava el municipi “Ciutat Acollidora”, incorporant-se a la Xarxa Valenciana de Ciutats Acollidores de Refugiats.
El govern va anar més enllà i, mitjançant l’àrea de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania va arbitrar un espai a la web sota el títol: “Gandia, Ciutat Acollidora”, per tal que totes les persones interessades a acollir refugiats sirians durant un temps a les seues cases o habitatges buits de la seua propietat, poden inscriure’s-hi indicant les seues dades personals, el tipus d’habitatge que ofereix, el període… També s’hi poden apuntar les persones que vullguen col•laborar de forma voluntària oferint algun servei (p.e. suport psicològic, suport sanitari, suport jurídic…) o suport material.
D’altra banda, diferents col•lectius de la ciutat, i persones particulars van organitzar el 24 d’octubre una gran festa solidària a benefici de les persones refugiades sirianes. Durant tota la jornada el parc de Sant Pere va acollir tallers, actuacions musicals, teatre, activitats culturals diverses, esportives, etc…
Finalment, des de l’Ajuntament confien que el govern espanyol prenga nota de les peticions de milers de persones que demanen una vertadera Europea de les persones.

Et Pot Interessar