20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

91 DETINGUTS A LA SAFOR PER DEFRAUDAR A LA SEGURETAT SOCIAL

El principal responsable de la trama donava altes fictícies a treballadors, sense que moltes de les mercantils tingueren coneixement d’açò, per a així facilitar-los l’obtenció de prestacions públiques -per desocupació, subsidi, jubilació, maternitat- i, a més, emetia contractes falsos a ciutadans estrangers perquè pogueren regularitzar la seua situació a Espanya.

Després de realitzar les primeres perquisicions, van descobrir que existien altres companyies situades en Gandia en les quals figurava el mateix Autoritzat Xarxa (persona qualificada autoritzada per la Seguretat Social per a donar altes i baixes en el sistema informàtic de la Tresoreria), que pel que sembla facilitaven el cobrament de prestacions o subsidis a treballadors ficticis i emetien contractes falsos per a facilitar la regularització de ciutadans estrangers en el nostre país.

A més, van esbrinar que un exfuncionari del SEPE treballava de forma irregular a les vesprades en l’assessoria investigada i col·laborava de forma activa en l’activitat il·lícita gràcies als seus coneixements en aquesta matèria.

En el dispositiu policial realitzat en la Safor, que va finalitzar el divendres, han sigut detingudes un total de 91 persones. Entre els arrestats es troben un gestor amb autorització Xarxa, un exfuncionari del SEPE i 88 treballadors, dels quals 15 són estrangers. Haurien causat un perjudici a la Seguretat Social per una quantia defraudada total de 990.000 euros.

Articles relacionats