12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

GANDIA FARÀ UNA CONSULTA SOBRE L’APLICACIÓ D’UNA TAXA ALS PROPIETARIS DE GOSSOS

El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha anunciat que el consell de participació ha aprovar plantejar la primera consulta popular, amb caràcter experimental, mitjançant els opinòmetres i la web municipal, en la qual es preguntarà sobre els gossos, sobre l’aplicació dels mecanismes sancionadors, si són els adequats, i la possibilitat d’aplicar una taxa als propietaris d’aquestes mascotes per tal de pal•liar l’afecció dels comportaments incívics sobre la resta del veïnat. Tot i això, des del govern s’ha aclarit que la formulació de les preguntes encara no està decidida i es busca la forma legal de plantejar-les.

 

Gonzáles ha comparegut aquest dimarts en roda de premsa per informar dels procediments de participació que té en marxa el govern, tant al Consell de Participació Ciutadana, celebrat la darrera setmana, com amb les associacions veïnals i la Federació d’Associacions de Veïns, Fedaveïns, amb les quals s’ha reunit aquests dies per escoltar les seues propostes.

En primer lloc González ha informat dels acords del darrer Consell de Participació Ciutadana on associacions veïnals, col•lectius socials, partits polítics i sindicats de la ciutat estan treballant des de fa mesos en la revisió i modificació de la Carta de Participació Ciutadana de Gandia. “Hem rebut moltes propostes, sobretot pel que fa a l’apertura de les juntes de districte a altres col•lectius, les consultes populars, etc… De fet, hem decidit ampliar el termini d’enviament de suggeriments. Durant les pròximes setmanes es convocarà novament als membres del consell per debatre les esmenes presentades. La voluntat del govern és que hi haja acord unànime”.

El govern ja ha iniciat els tràmits, per mandat del consell de participació, de treballar en la posada en funcionament d’una web de participació ciutadana, així com una aplicació per a telèfons mòbils.

Un altre dels compromisos adquirits és que els pressupostos municipals per a 2016 seran presentats i discutits davant el consell abans de la seua aprovació definitiva pel plenari de la corporació municipal.

Acords amb Fedaveïns
González ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat del president de Fedaveïns, Francesc Escrivà, per tal d’explicar els acords als qual han arribat després de reunir-se el govern amb la federació i els presidents de les associacions veïnals de la ciutat. Així, s’ha demanat que la Carta de Participació Ciutadana en vigor s’acomplisca. En aquest sentit, des del govern s’ha anunciat la creació d’una Comissió de Garanties de la Carta de Participació Ciutadana, per tal de fer un seguiment del seu compliment.
“Hem sol•licitat també que es reconega el paper de les associacions veïnals i de Fedaveïns com a actors principals en la modificació de la carta. Estem d’acord en l’ampliació dels òrgans de participació, les juntes de districte i el consell, a altres col•lectius, però volem que se’ns respecte la nostra quota. Volem que aquests òrgans no siguen llocs per escoltar, sinó també de decisió amb caràcter vinculant”. Des de Polítiques amb la Ciutadania s’han compromès a aplicar aquestes demandes.

Escrivà també ha manifestat que s’obre una nova etapa il•lusionant amb les consultes ciutadanes, però volen que se’ls deixe aportar propostes sobre preguntes i que els resultats dels referèndums tinguen caràcter vinculant.

Per finalitzar, Nahuel González ha anunciat que el govern local ha obert una línia de col•laboració amb la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Madrid, la qual està treballant moltes polítiques al respecte.

Articles relacionats