12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Gandia fa una crida a la conscienciació en el Dia Mundial de l’Aigua

• L’impulsa les Nacions Unides (ONU) i se celebra el 22 de març des de 1993 per a valorar aquest recurs, conscienciar-hi sobre la crisi mundial que travessa i treballar per a complir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) Núm. 6: Aigua i Sanejament per a tothom abans de 2030.

• 2.200 milions de persones al món (un terç de la població mundial) no compten amb aquest recurs vital.

• Alícia Izquierdo: “Des de l’Ajuntament de Gandia treballem per fer conscienciació sobre l’ús i qualitat de l’aigua i sobre el seu impacte en la sostenibilitat del medi ambient, així com en la mateixa gestió que aquest recurs tan amenaçat té en aquest moment”.

Hui 22 de març se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, una commemoració que va impulsar les Nacions Unides (ONU) en la Conferència sobre Medi ambient i Desenvolupament de 1993 que es va desenvolupar en Río de Janeiro per a recordar la importància del proveïment i la qualitat de l’aigua dolça. Des d’aquell moment se celebra cada any per a conscienciar sobre la crisi mundial d’aquest recurs vital, així com de la necessitat d’abordar aquest problema amb mesures que ajuden a aconseguir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) Núm. 6: Aigua i Sanejament per a tothom abans de 2030.

Cal recordar que, malgrat que aquest recurs suposa el vertader or líquid sense el qual les persones no podrien portar endavant les seues activitats quotidianes, 2.200 milions de persones al món (un terç de la població mundial) manquen d’aquest bé de primera necessitat.

Amb aquest motiu, la regidora delegada de Medi Ambient, Alícia Izquierdo, ha volgut transmetre un missatge de conscienciació sobre el valor d’aquest recurs bàsic generalment infravalorat als països desenvolupats i que en altres zones del món es converteix en tot un luxe a causa les condicions de precarietat i subsistència: “Totes i tots pensem en l’aigua com un recurs inesgotable que sempre està present i que no cal cuidar i estalviar perquè al lloc que vivim obrim l’aixeta i l’aigua ix. Però la realitat de milions de persones que no tenen aquesta sort, i les altres hem de treballar perquè l’aigua es considere un recurs imprescindible i necessari”.

Finalment, Izquierdo ha destacat que “des de l’Ajuntament de Gandia treballem per fer conscienciació sobre l’ús i qualitat de l’aigua i sobre el seu impacte en la sostenibilitat del medi ambient, així com en la mateixa gestió que aquest recurs tan amenaçat té en aquest moment. El creixement de les poblacions, l’increment de les demandes del sector agrícola i industrial fa que cada vegada convertisca en un recurs escàs i difícil de gestionar. Sense aigua no hi ha vida i, per tant, hi hem de tindre molt en compte”.

Articles relacionats