15.4 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Gandia està en disposició de facilitar informes oficials sobre els fenomens meteorològics adversos

· D’aquesta manera les persones afectades podran reclamar a les companyies asseguradores amb un informe oficial

El regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, ha informat que des de la passada setmana, l’Ajuntament de Gandia compta amb una nova ferramenta per ajudar a la ciutadania. Es tracta d’una estació meteorològica homologada que emet informes oficials sobre fenomen puntuals que poden ser descarregats a la web municipal en format PDF per tal de justificat aquests episodis davant de les companyies d’assegurances.

Així les coses, i com a exemple, es pot consultar l’informe on s’arrepleguen les conseqüències del fort temporal provocat per les borrasques ‘HORTENSIA‘ i ‘IGNACIO que durant les setmanes passades es van desplaçar per tota la península Ibèrica provocant fortes ràfegues de vent i ocasionant destrosses tant materials com personals.

Un temporal que temporal també va tindre protagonisme a Gandia entre els dies 21 i 25 de gener, on es va registrar unes màximes de quasi 92 km/h (dia 22) que, fins i tot, es van poder superar en alguns punts del municipi segons ha informat l’estació meteorològica municipal INFORATGE.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats